Dugotrajne meditacije snižavaju bol jer ona prije svega jača živčani sustav koji nam kasnije pomaže u dobroj emocionalnoj procjeni drugog partnera koji ima sličan obrazac koji vas može ponovno povrijediti. Ona vam da onu odlučujuću snagu kada susretnete drugog partnera. Psihološki znate da nije dobar za vas, ne pokleknete pred izazovom i prepoznate pravu emociju unutar sebe, poput ljubavi prema sebi.

atma.hr – 52
Često sebi pokušavamo pomoći  različitim psihološkim metodama pri prekidu veze, ali osjećaj boli je prejak i tako ostajemo usamljeni u tom osjećaju kojeg ne možemo shvatiti. Ta bol je nerazumljiva i premalo prepoznata od okoline, te zahtijeva posebnu pažnju.

Ne zaboravimo na ljestvicu bola kod koje je nakon gubitka djeteta, sljedeća rastava, a tek onda smrt roditelja. Govorimo o pravim prekidima dugih veza, a ne kratkih veza koje je puno lakše podnijeti. Također, osiguravajuća društva znaju statistički da kada umre jedan supružnik, ubrzo za njim odlazi i drugi.

Odnos je nešto što nas obilježava cijeli život i njegova važnost je danas više komercijalizirana, a premalo je naglaska na same odnose između partnera. Kada prekinete vezu, teško da ste svjesni što se dogodilo, ali ako vam je svjetonazor otvoreniji, duge meditacije nakon prekida doista pomažu.

Recimo, nakon prekida uzmete knjigu, obuzme vas bol pa iako u njoj nalazite lijepe riječi, nemate puno mogućnosti promijeniti tu bol. Bol je kao valung, obuzme vas, drži i onda vas pusti.

Dugotrajne meditacije tu bol snižavaju jer ona prije svega jača živčani sustav koji nam kasnije pomaže u dobroj emocionalnoj procjeni drugog partnera koji ima sličan obrazac koji vas može ponovno povrijediti.

Ona vam da onu odlučujuću snagu kada susretnete drugog partnera. Psihološki znate da nije dobar za vas, ne pokleknete pred izazovom i prepoznate pravu emociju unutar sebe poput ljubavi prema sebi. Da biste u tome uspjeli osim prakse meditacije, potreban je svjetonazor.

atma.hr – 52
Kada na terapiji osvijestite traumu, potrebno je promijeniti razmišljanje o svom emocionalnom životu. Više ne možete vjerovati onoj zaljubljenosti koja vas je nekoliko puta nasamarila.

Osvještavanjem traume vidite da ste rješavali traumu sa svojim roditeljima i da takve emocionalne modele vaša zaljubljenost privlači.

Meditacijom dobijemo tu zadnju glazuru i finoću pogleda. Tada je naš svjetonazor promijenjen i tada znamo da je odnos terapijski proces emocionalnog rasta. Tko je odustao osudio je sebe na doživotnu frustraciju.

Mnogi pobjegnu u duhovnost osame, ali ih sustignu te emocije melankolije koje ne znaju objasniti jer imitiraju isposnike od koji samo nekima na takav način uspijeva transformirati emocije.

Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut
http://vedski-jyotish.net/

nikola zuvela knjige
Prethodna objavaDaniela Uzelac: Fizički Balkan je za ratnike, metafizički za ljubavnike
Slijedeća objavaVaša fotografija u javnom prostoru je vrsta energetske mete: Posebno pazite kod objavljivanja fotografija djece!
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.