Zbunjenost i izazovi nas često inspiriraju da idemo dublje. Prepreke su zapravo veliki pomagači u prosvjetljenju i u potrazi za dubljim smislom života.

Ako smo zadovoljni s površnim stvarima, ako su izvanjske okolnosti uvijek ugodne, nikad zapravo ne idemo dublje. Stoga frustracije i poteškoće na koje nailazimo u životu zapravo treba promatrati kao blagoslove jer nam pomažu da postanemo svjesniji da postoji nešto dublje što je zapravo naša svrha i naš potencijal.

atma.hr – 52
Život nam pruža upravo ona iskustva koja su najkorisnija za evoluciju naše svijesti. Ništa nije slučajno, sve je namjerno.

Stalno težimo ugoditi tijelu, ali kad bi napokon uspjeli dovesti tijelo u stanje neprekidne ugode i opuštenosti, ono bi počelo atrofirati i nestajati. Kao što su fizičkom tijelu potrebni izazovi da bi raslo i živjelo, na sličan način su izazovi neophodni za održavanje naše mentalne, emotivne i duhovne dimenzije života.

Kada svoj život promatramo kao priliku za rast, a ne kao teret koji trebamo podnositi, postaju nam dostupne nove mogućnosti za promjenu i napredak.

“Bol je neizbježna, patnja je opcija.” ~ dr Wayne Dyer

Napisao: Dario Duišin Džunić
Instagram: darioduisindzunic
Facebook: https://www.facebook.com/dharma3d

49 HEMP RUKSACI

atma.hr – 52