Lijekovi su svukuda oko nas, bitno je znati ih pronaći i primijeniti. Biljke poput stolisnika, bazge, peperminta, echinaceje, šipka, đumbira, nevena i timijana, te još nekih, su prirodni lijekovi koji nam pomažu u borbi protiv prehlade i gripe. Bitno je znati koje biljke su zdrave i kako utječu na naše zdravlje, te kako ih pripremiti za konzumiranje i u kojim slučajevima.

Ovom prilikom ćemo spomenuti biljke koje nam pomažu u borbi protiv prehlade i gripe, jer je sada vrijeme kada se suočavamo sa spomenutim bolestima.

Dočekajte zimu spremno, pijte što više toplih čajeva i sačuvajte dobar imunološki sustav tijela.

Da bi ostali zdravi, odnosno da vas prehlada zaobiđe potrebno je održati dobar imunološki sustav tijela, te isprati viruse i toksine iz tijela.

Čajevi koji su ukusni i veoma zdravi za hladne zimske dane su: čaj od stolisnika, od cvijeta bazge, peperminta ‘mente’ i korijena echinaceje. Koji god čaj pripremili nećete pogriješiti, a priprema čaja izgleda ovako: jednu žličicu spomenute biljke prelijete sa dvije čaše ključale vode, te pustite napitak da odstoji 20 minuta. Čaj pijte topao najmanje tri puta na dan. Čaj se može ostaviti i preko noći, te ujutro podgrijati i popiti. Što duže biljka stoji u vodi, čaj je više ljekovit. Ipak, biljke u vodi ne treba držati duže od 24 sata, jer se tada počinju razvijati bakterije.

U pripremljeni čaj možete dodati slatki korijen, đumbir, neven, šipak, timijan i slično bilje, jer su te biljke dobre za prevenciju i liječenje simptoma viroze i gripe.

http://www.narodnilijek.com/web/biljni-cajevi-u-borbi-protiv-prehlade-i-gripe/