Bog je u svima nama. Smatram da je to tako. Bog, Stvoritelj svega što jeste, univerzalna sila, biće – stvarno nije važno koji naziv ćemo upotrijebiti. Ono što je važno da shvatimo da zaista, ta sila ili ti Bog, ona je u nama.

atma.hr – 52
Sada dok ovo pišem ona je u meni, a ti koji ovo čitaš isto spoznaj da je ona u upravo ovom trenutku isto tako i u tebi. I u svakom sljedećem opet. Dakle, nitko vam ne može oduzeti Boga, nitko vam ne može oduzeti ono što je već dio vas samim bivstvom vašim.

Ljudi često tog Boga traže svuda okolo, neki ga traže u crkvi ili nekoj drugoj zajednici, neki ga pozivaju u trenucima nevolje moleći ga da ih sasluša. Ono što ja smatram je da je on uvijek ovdje. Uvijek. On uvijek sluša. Ne možete učiniti jedno loše djelo ili sto njih i misliti da će vas on napustiti, mrziti, ne. Ta sila vas i dalje voli, ona samo promatra i vas pušta da odlučujete. Ona voli… u tišini. U vama i svuda oko vas.

atma.hr – 52
Rođenjem smo stekli slobodnu volju. Najljepši mogući poklon. Da nam nije slobodne volje mi bismo samo bili robovi. Stekli smo ju kako bismo sami birali za sebe. I to je ono je upravo ono što dobivamo svakog dana. Svakog dana dobivamo novu šansu ili izbor. Izbor kakav čovjek želimo biti. Izbor kako želimo postupiti. Recimo uvijek imamo pravo biranja onoga što ćemo osjećati iznutra. Imamo pravo voljeti nebitno tko nam je što učinio ili kakve okove nam je netko stavio oko nogu. Taj dio nam nitko ne može oduzeti. I kada bolje pogledate Bog je ljubav, dakle, samim tim vi ste isto tako ljubav. Ne dopustite ikog da vas uvjeri u drugačije. I naš Bog nas uvijek pazi i voli, samo nam daje pravo biranja stoga pokušajte birati mudro. Svakim danom s malo vise ljubaznosti u srcu. Jer ja sam ti i ti si ja.

Sve vas voli vaša Marinica

Napisala: Marina Knüsel, https://www.facebook.com/groups/658367227966079