Foto: pixabay.comBio jednom jedan bogati trgovac koji je imao četiri žene.

Najviše je volio svoju četvrtu ženu. Poklanjao joj je bogate poklone, brinuo se o njoj dajući joj svo materijalno bogatstvo.

Također je volio i svoju treću ženu. Bio je ponosan na nju i uvijek je pokazivao svojim prijateljima. Ali uvijek je postojao strah kod njega da će ga ona napustiti i otići s nekim drugim daleko od njega.

Volio je i svoju drugu ženu ona je pažljiva i brižna prema njemu. U stvarnosti, njoj se najviše ispovijedao. Kad kod bi trgovac imao problem prilazio bih svojoj drugoj ženi koja bi mu uvijek pomogla i vodila bi ga kroz teška vremena.

Ali trgovac je imao i svoju prvu ženu, koja mu je bila vjerna i pomagala mu godinama da stekne svo to bogatstvo. Brinula se o domaćinstvu i obitelji. Međutim, trgovac je nije volio i jedva da ju je primjećivao.

Jednoga dana trgovac se razboli. Znao je da će umrijeti uskoro. Razmišljao je o svom bogatstvu i životu punom blaga, pa reče sebi: “Imam četiri žene. Ali kada umrem, ostati ću sam.”

Odluči on razgovarati s njima, pa upita prvo svoju četvrtu ženu: “Volim te najviše od svih. Davao sam ti sve najbolje stvari i brinuo se o tebi. Sada umirem i htio bih da me slijediš kroz moju smrt.” Ona se iznenadi: “Ne dolazi u obzir” odgovori mu ona i napusti ga ne rekavši ni riječi više.

Njen odgovor mu probi grudi poput oštra noža. Tada trgovac, sav utučen, upita svoju treću ženu: “Volio sam te i uvijek bio u tvom društvu. Sada kada umirem, želiš li me pratiti kroz smrt?“ „Ne,“ odgovori ona, „život je tako dobar ovdje i čim ti umreš ponovno ću se udati za drugoga.” Te riječi slomiše trgovčevo srce.Upita potom svoju drugu ženu: “Uvijek sam te pitao za savjet i ti si mi pomagala. Sada ponovo trebam tvoju pomoć. Kada umrem hoćeš li biti uz mene?“ „Na žalost, ne mogu ti više pomoći,“ odgovori mu druga žena. „U najbolje slučaju otpratiti ću te do groba.” Njen odgovor ga pogodi poput munje i on se sruši bez riječi duboko razočaran.

Tada začuje glas: “Ja ću ići s tobom. Slijedit ću te bez obzira gdje ćeš ići.” Trgovac podigne pogled prema svojoj prvoj ženi. Bila je tako jadna, neuhranjena. S tugom u grlu trgovac reče: “Trebao sam se bolje brinuti o tebi. Ti me jedina nisi napustila.”

U stvarnosti, svi mi imamo četiri žene…

Četvrta žena je naše tijelo. Bez obzira koliko se brinuli o njemu, napustit će nas kada umremo.

Naša treća žena je naše bogatstvo i ono što imamo u materijalnom svijetu. Kada umremo sve odlazi drugima.
Druga žena je naša obitelj i prijatelji. Bez obzira koliko bili bliski s njima, u najboljem slučaju će nas ispratiti do samoga groba.

Prva žena je naša duša. Često zanemarena u traganju za materijalnim bogatstvom i privremenim užicima. Ona nas jedina prati iz života u život.

26 DRVO SREĆE AMETIST

FENG SHUI DRVO SREĆE - Ametist i bakar


Vjeruje se da ovo Feng Shui drvce, isprepleteno od poludragog kamena Ametista i bakrene žice, pospješuje zdravlje, donosi harmoniju i blagostanje, što općenito pridonosi sreći i zadovoljstvu u obitelji.
Ametist je kristal zaštite, nesebičnosti, plemenitosti, spiritualne svjesnosti, ravnoteže, unutrašnjeg mira. To je kamen metamorfoze i preobrazbe. Ekstremno moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija. Simbol je promjene, otvara mnoge tajne života, pomaže nam shvatiti značenje snova i vizija, obogaćuje naš pogled u budućnost. Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav.

Cijena: 150 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaJabučni ocat – Provjereno oružje u borbi protiv artritisa i bolova u zglobovima!
Slijedeća objava“Radi kao da ćeš 100 godina živjeti, a moli se kao da ćeš sutra umrijeti.” – Mudrosti za sva vremena
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.