Foto: pixabay.com

Kada sretnemo svoju blizanačku dušu sve djeluje tako čarobno, osjećamo  kao da smo na medenom mjesecu s tom osobom. Sam početak ovog odnosa može izgledati kao najromantičnija ljubavna bajka koja vam se ikada dogodila.

atma.hr – 39

Nakon  instant prepoznavanja, uvijek slijedi i instant upoznavanje koje je uglavnom direktno i osobe vrlo brzo  stupaju u komunikaciju i nakon toga sve se događa izuzetno brzo i intenzivno. Odjednom se možete naći u najljepšoj ljubavnoj priči  i zaista je ta priča na početku bajkovita, ta ljubav koju blizanačke duše osjećaju jedna prema drugoj je ogromna i nema kalkulacija, oni jednostavno bivaju prisiljeni nekom unutrašnjom silom iskazivati tu ljubav u svakom trenutku.

Ali, je li svrha blizanačkog odnosa zaista samo romansa ili i iscjeljenje prvobitne boli? Ova prvobitna bol  je nastala u trenutku kada se jedna duša podijelila na dva dijela i zatim je svaki dio nastavio sam putovati kroz mnoge živote, ali s dubokim unutrašnjim osjećajem da postoji taj drugi dio za kojim obje strane tragaju, jer u podsvijesti svake je ostalo sjećanje na taj moment kada su bili jedno i zatim na moment kada su se razdvojili, tako da to sjećanje isplivava u svjesni dio uma čim se blizanačke duše prvi put ugledaju, gotovo kod svih se javlja misao ‘’on je taj ili ona je ta’’ ili on, ona postoji’’ i zaista ova prvobitna bol  koju smo osjećali tko zna koliko života unazad, a da nismo možda ni bili svjesni zašto je osjećamo može nestati jedino u prisutnosti blizanačke duše.

Jer duša je tada konačno u miru, osjeća da se vratila kući i osjeća da je ponovo jedno. Ovdje bih voljela dodati da smo mi svakako kao individue kompletni i cjeloviti i da ništa izvana ne može nas učiniti potpunima, međutim kod blizanačkih duša uvijek postoji taj osjećaj da nešto nedostaje, a to je upravo drugi dio naše duše odnosno naš blizanac – i ništa drugo ne može popuniti tu prazninu osim našeg savršenog drugog dijela.

atma.hr – 39

Iz tog razloga ovaj odnos nije samo romantična bajka, već i iscjeljivanje obje strane odnosno svaka osoba ima zadatak da iscijeli sebe i svoju bol, da osvijesti sve strahove i programe koji su možda stoljećima bili prisutni, da odbaci svoj ego, da duboko zaroni u sebe  i da transformira sve što nije ljubav. Ovo zahtjeva veliku svjesnost, snagu i odlučnost da ustrajete u ovom procesu usprkos osjećaju težine i patnje, jer suočiti se sa sobom nije nimalo lak i ugodan zadatak, zato mnogima postane lakše da jednostavno napuste ovaj odnos bez obzira na jačinu ljubavi koja postoji.

Međutim, upravo u tim trenucima  fizičke razdvojenosti dolazi do najvećeg iscjeljenja. Mnogi od vas su me pitali, ali kako je moguće da toliko volim tu osobu, a da smo razdvojeni, voli li mene onda moja blizanačka duša, je li to ljubav? Molim vas da ne shvaćate ništa osobno u ovom odnosu i da uvažite proces kroz koji prolazi vaša blizanačka duša. Do razdvojenosti ne dolazi zato što vas ne voli ili ne želi, već zbog straha koji zna preplaviti cijelo biće.

Mnogi blizanci su rekli jedni drugima ’’Ja se tebe plašim’’! Kada je meni moj blizanac to rekao, ja sam mislila, ali zašto me se plaši pa ja ga toliko volim,  čak sam ga i pitala, a odgovor je bio – „ne znam, jednostavno te se plašim’’ A onda sam shvatila da se i ja njega isto tako plašim, samo sam u tom trenutku bila malo svjesnija tog odnosa pa taj strah nije bio toliko intenzivan.

atma.hr – 75
Ali, zašto se blizanci plaše jedni drugih, a toliko se vole? Zato što smo ista energija i svaki put kada se dogodi susret između blizanačkih duša ta ista energija se toliko intenzivira, zamislite to kao sudar dvije komete na nebu, dogodi se eksplozija i ogromna količina svjetlosti i energije biva oslobođena  koja zatim osvijetli sve što smo stoljećima nosili u sebi i što smo nasljeđivali od naših predaka, a to za naš ego može biti zastrašujuće.

Sad kada imate ovo u svijesti  faze fizičke razdvojenosti iskoristite za rad na sebi, a ne za jurenje i potjeru za svojom blizanačkom dušom. Ona će se vratiti u savršenom trenutku, ali do tada svatko mora odraditi svoj dio posla. Priznajem nije lako, ali je moguće. Samo je potrebna svjesnost i duboko razumijevanje ovog odnosa, a zatim hrabrost da se suočimo s vlastitim strahovima i traumama. U nastavku teksta ću podijeliti s vama što je to na čemu sam ja sve radila u ovoj fazi i što je potrebno da svi koji imamo ovaj odnos odbacimo odnosno čega se trebamo osloboditi, jer ovaj odnos to zahtjeva od nas i što je meni najviše pomoglo u tome.

Prije nego što krenem s tim želim još jednom naglasiti da ništa nije izazovnije od susreta sa svojim ‘’ogledalom’’ , kada to kažem mislim na to da ćete u ovoj osobi vidjeti njene najbolje osobine, ali ione najgore koje su zapravo isto tako vaše. Kada se to dogodi ovaj odnos neće biti samo romantična bajka s početka priče već će više sličiti na ‘’istjerivanje vraga iz vas’’. I dok prihvaćate sve te  dobre i loše  aspekte sebe, prihvaćajući tu osobu istovremeno, ovaj odnos može opet postati ugodniji.  A sada prijeđimo na stvari koje trebamo iscijeliti i odbaciti, a to su:

atma.hr – 52
1. Sumnje i strahovi

Snažna energetska konekcija, može biti zastrašujuća  i bježanje iz ovog odnosa je instinktivni odgovor koji zatim blizanački par dovodi u sumnju je li ta ljubav uopće prava.

Sve te sumnje bude i razne vrste strahova, a neki od njih su: strah od napuštanja, strah od odbacivanja, strah da ćemo izgubiti tu osobu, strah od greške, strah da ćemo je nekim postupkom još više odgurnuti od nas… strahova je bezbroj i svi se projiciraju i na našu blizanačku dušu.

I zbog toga jedno, a nekada i oboje bježe, naročito ukoliko obje strane nisu osviještene. Dakle, najvažnija stvar koju možemo učiniti za sebe i svoju blizanačku dušu jest da se oslobodimo svojih strahova, kao i da provodimo redovnu emocionalnu detoksikaciju, odnosno da se oslobađamo svih negativnih emocija umjesto da ih potiskujemo.

2. Očekivanja

Od kada dođemo na ovaj svijet od nas se nešto očekuje, a zatim i mi sami kada postanemo dovoljno svjesni počinjemo očekivati od drugih mnoge stvari. Očekivanja su nešto što narušava svaki odnos, od drugih očekujemo da nam daju ono što mi nismo sposobni sami sebi dati, očekujemo da nas netko voli, da prizna našu vrijednost, da nam poklanja pažnju, poklone itd. Popis je dugačak.

Ali, treba shvatiti da nitko nije dužan ispunjavati naša očekivanja i potrebe jer je to začarani krug u kojem ćemo uvijek biti nezadovoljni, jer nitko ne može učiniti za nas ono što mi možemo sami za sebe.  Ovo posebno može biti točka spoticanja u blizanačom odnosu.

Očekujemo da ovaj odnos izgleda kao svi drugi, očekujemo da nam se uzvrati ta ljubav na isti način, očekujemo da ta osoba igra po našim pravilima kako smo i do sada navikli, očekujemo određeni ishod itd. Ali najveći trik je u tome što nas upravo blizanački odnos tjera da napustimo sva ta očekivanja i da samo volimo bez obzira na ishod.

atma.hr – 39

3. Osuđivanje

Osuđivanje je jedno od najvećih iskušenja ljudskog roda, volimo suditi svima i svemu, volimo misliti kako smo mi savršeni i da je uvijek u drugima problem. Međutim, istina je da je sve uvijek u nama i da sve polazi od nas i naše percepcije. Dvije osobe istu situaciju, vide potpuno drugim očima što znači da je percepcija sve i kada to shvatimo onda nema mjesta suđenju ili osuđivanju. Svatko vidi kroz svoje filtre.

Svaki put kada primijetite da osuđujete nekoga ili nešto, zaustavite se i zatim zamislite da istu tu osobu ili situaciju vidite prvi put u životu i vidite je očima ljubavi, to je jedan od načina kako da prestanete s tim destruktivnim obrascem osuđivanja. U blizanačkom odnosu smo naročito u iskušenju da uperimo prst u drugu osobu i proglasimo drugu osobu krivom, lošom itd.

Međutim, blizanci samo reflektiraju energiju koju mi projiciramo na njih i jednostavnim preuzimanjem svijesti i suosjećanjem možemo poslati mnogo harmoničnije vibracije koje ublažuju sve rane, strahove i probleme nastale osuđivanjem.

atma.hr – 52
4. Granice

U svim odnosima, a naročito intenzivnim kakav je blizanački imamo potrebu kontrolirati odnos, a naročito tu osobu tako što ćemo joj  postaviti neke uvjete, granice, ograničenja. Ova naša  potreba na kraju može se završiti s razočarenjem umjesto s uspjehom i zadovoljstvom,  s obzirom da mi nemamo moć nad drugom osobom i njenim postupcima i s obzirom da ta osoba ima slobodnu volju i pravo na svoj put, koji se u nekom trenutku ne mora poklapati s našim putem. I to je ok.

Sve dok postoji duboko razumijevanje ovog odnosa ne možemo padati u takva iskušenja da namećemo svoju volju drugome. Oslobađanje od svega što sam navela može doprinijeti boljem odnosu i ponovnom spajanju s našom blizanačkom dušom, ali  i ne mora, ponovno spajanje se svakako  neće dogoditi na način na koji to očekujemo, već na način i u trenutku koji je najbolji za obje strane. Svakako možemo izbjeći i riješiti mnoge nepotrebne konflikte, tako što ćemo se osloboditi svega što sam navela u ovom tekstu.

Otpuštajući strahove, negativne emocije, uvjerenja, sumnje, granice, očekivanja i prosudbe dopuštamo sebi da živimo u sadašnjem trenutku koji je uvijek svjež i nov, podižemo svoju vibraciju i sposobnost da iz ovog odnosa dobijemo sve ono što je za naše najviše dobro i za najviše dobro naše blizanačke duše.

atma.hr – 75
I za kraj ovog teksta ono što je meni najviše pomoglo u oslobađanju od svih ovih stvari jest  primjena različitih vrsta psiholoških tehnika, neke od njih su Tehnika Emocionalne Slobode EFT( zahvaljujući EFT-u uvijek mogu na brz i jednostavan način riješiti se negativnih emocija, strahova, osjećaja anksioznosti koji često prati ovaj odnos, čak i fizičkih senzacija i raznih vrsta fizičkih bolova koje sam nerijetko osjećala uslijed razdvojenosti sa mojim blizancem).

Zatim Reprogramiranje životne matrice – Matrix Reimprinting (s ovom tehnikom sam uspjela osloboditi se negativnih prošlih sjećanja koje sam imala u ovom odnosu kao i u životu generalno, negativnih uvjerenja iz svoje podsvijesti koja su se formirala još u ranom djetinjstvu i zatim kreirati nova, pozitivna uvjerenja i rješenja).

Zatim Reiki metoda (Reiki je univerzalna isceljujuća energija koja je mene i čitav moj organizam, kao i moje čakre, vraćala u stanje savršene ravnoteže, djelovala umirujuće i punila me dodatnom energijom, naročito u fazama velike iscrpljenosti), meditacije (odlične za balansiranje muške i ženske energije, čišćenje predačkih linija i povezivanje s blizanačkom dušom).

atma.hr – 39

Ovo su samo neke od stvari koje sam primjenjivala i koje su mi na ovom putu iscjeljenja bile od velike pomoći. I naravno – i dalje vjerujem da ova ljubav zaista jest najljepša bajka koja nam se može dogoditi, ali isto tako je i put najdubljeg iscjeljenja.

Zato prigrlite sve kroz što prolazite kao najveći blagoslov u svom životu, jer da nemate snagu da kroz sve to prođete ne biste ni dobili takvo iskustvo i bar jednom tijekom dana zahvalite se Bogu, Univerzumu kao i svojoj blizanačkoj duši na svemu što ste dobili, jer zaista ste privilegirani.

***

Ukoliko imate iskustvo blizanačke ljubavi i želite da ona postane dio knjige o blizanačkim dušama možete poslati svoju priču na  e- mail:  blizanackeduse @gmail.com

Također, možete pratiti fb stranicu – https://www.facebook.com/susretsadusom/ na kojoj dijelim sve moje uvide i spoznaje do kojih sam došla tijekom odnosa s mojom blizanačkom dušom.

Ako prepoznajete da vam je potrebna pomoć na ovom putu kroz blizanački odnos individualne konsultacije i tretmane možete zakazati putem e-maila: [email protected] ili na [email protected]

Više informacija o mom radu i o EFT I Matrix Reimprintig tehnikama možete naći na web stranici www.sanjaivanovic.rs

S ljubavlju,

Sanja Ivanović – psiholog, energetski psiholog, certificirani eftmr terapeut, reiki 2 praktičar, psihološki astrolog