Foto: pixabay.com

U indijskoj vedskoj tradiciji postoji izraz “maya” koji se najčešće tumači kao poruka da je naš fizički svijet u kojem postojimo iluzija, privremenost, privid.

atma.hr – 52
Živimo li i danas u prividu? Iluzija ili privid svakako jest naše razumijevanje sebe i svijeta koji nas okružuje.

Povijest svjedoči da je ne tako davno, prije nekoliko stotina godina bilo sasvim “očito” da je Zemlja ravna ploha i da se Sunce vrti oko nje. Svi su u to vjerovali bez dokaza, a pojedinci koji bi doveli u pitanje spomenutu tezu suđeni su bez milosti.

Nadalje, u Einsteinovo vrijeme smatralo se da je jedina galaksija Mliječni put – toliko je naša “spoznaja” svemira bila ograničena.

Zapravo mogli bismo zaključiti kako nas tako malo vremena dijeli od apsurdno velikih zabluda i neznanja.

U kojim sve danas zabludama živimo? U koje nametnute laži vjerujemo?

Od Einsteina nadalje konačno je priznato da su energija i materija ista stvar E=mc2. Materija je samo nešto malo zgusnuta energija. U fizici je to neosporna činjenica, a gotovo cijelo čovječanstvo kao da je ignorira. Biolozi, pa i liječnici, vrsni su u kemiji, ali fizika im ide prilično loše.

Nude vrlo dobra kemijska rješenja za naše bolesti, a ona energetska prepoznaju tek rijetki. No ta energetska razina kod čovjeka nije na sklopku, ona sadrži svijest, duh i dušu. I svi popravci bi trebali i krenuti odatle.

atma.hr – 52
Za lakše shvaćanje činjenice da je materija energija možda je najbolje uzeti primjer atoma. Nekako smo svi, više-manje, prihvatili činjenicu da se sastojimo od atoma.

Atom je uglavnom, točnije 99,99%, prazni prostor u kojem neke sitne male čestice jure nezamislivim brzinama. Ako zamislimo da je atom veličine teniskog igrališta, onda je njegova jezgra veličine teniske lopte, a elektroni kruže oko jezgre otprilike na udaljenosti manjeg gledališta.

Elektroni kruže brzinom od 1.000 km/s, a unutar jezgre još manje čestice kruže brzinom od 60.000 km/s (podaci preuzeti iz knjige “Geometrija božanske iskre”).

Kolika je energija potrebna za te brzine u samo jednom atomu? Upravo s tolikom energijom mi raspolažemo! Kako je opisao rekao fizičar Feynman:

”Energija u jednom kubičnom metru prostora bila bi dovoljna da uzavru svi oceani svijeta!“

Zaista smo čudesno stvoreni!

Stoga, ako zamislimo sebe kao energiju koja je stalno u pokretu onda možemo i mijenjati smjer te energije – možemo se promijeniti.

atma.hr – 52
OSVIJEŠTENA ENERGIJA

Čak smo i biološki skrojeni promjenjivi…površine stanice kože promijene se u 14 dana, stanice na površini želuca i crijeva svakih 5 dana, 120 dana traju crvene krvne stanice – promjenjivi smo i obnovljivi.

Jedino nam svijest kaska za tom transformacijom, a upravo ona ima stvaralačku i pokretačku ulogu.

Osvijestimo li da smo bića koja mogu upravljati svojom energijom vrlo brzo bi naš svijet mogao postati ljepše mjesto za život.

Pokret ka pozitivnom i pozitivnoj energiji. Kako?

Energetski se opismeniti i senzibilizirati.

Tada počinjemo shvaćati i osjećati svoju energetsku dimenziju i kako ona utječe na nas same i na druge.

Naši postupci i misli zaista nisu nevažni, štoviše oni su ključni za stvaranje našeg svijeta. A kako čovjek nije odvojen od čovjeka oni su ključni za stvaranje svijeta sveukupno.

Izbor je na nama… svaki dan izabiremo između ljubavi i straha.

Zato je najdublja istina ono što religije tvrde – jedini Božanski zakon je ljubav, Bog sigurno voli svakog od nas, volimo li mi Njega?

Volimo li uopće?

Ugodimo se na frekvenciju ljubavi.

ehoroskop.net