Foto: pixabay.com

Kada si mlada, izlasci i upoznavanje mnogih životnih mogućnosti, tvoja su jedina briga. Tvoje želje, tvoji snovi, tvoji ciljevi i tvoji standardi, sve su to tvoji životni prioriteti. Tu nema potrebe za kompromisom zbog bilo koga ili bilo čega što bi moglo utjecati na tvoje nestabilno samootkrivenje.

Prioriteti se razlikuju od osobe do osobe, ali svako živo biće ima želje koje su za njega najbitnije. Ovo su 4 znaka koje će ti pomoći da ne trošiš svoje vrijeme beskorisno već da kreneš naprijed i iskoristiš svijet onako kako ti želiš. A to podrazumijeva:

NEDOSLJEDNOST

Kada si s nekim u vezi ovo je jedan od najvažnijih aspekata veze. Ukoliko primijetiš da se vaša viđanja prorjeđuju ili ako ti nemaš potrebu se češće nalaziti s njim, to je jedan od znakova da će veza izblijediti. Isto vrijedi i za telefonske pozive, ako se on ne javi cijeli dan na tvoj poziv ili poruku.

Nitko nije toliko zauzet obvezama da se barem kasnije ne javi i nema potrebu dati ti vjerodostojan razlog svog nejavljanja. Nitko nije previše zauzet da nema vremena vidjeti ili čuti se s nekim do koga mu je stalo. Ostavi ga, neka si on ali i ti dozvoliš da u tvoj život uđe netko posebniji.

LAŽI

Ne postoji način da se održi zdrav i sretan odnos ili romantična ili platonska veza ako nema iskrenosti. Naravno da svi mi ponekad izostavimo pokoji detalj ili nadodamo slatku manju laž, ali ako osjećaš potrebu da podebljaš priču s lažima, a ujedno ne osjetiš nikakvo kajanje, to je znak da ti do te osobe nije stalo.

Isto vrijedi i ako zatekneš njega u laži. Ako on konstantno traži neke isprike za sebe, on zapravo nema baš poštovanja prema tebi. Otiđi od takve osobe, neka on svoje lažne priče poklanja nekom drugom.

atma.hr – 52
NESIGURNOST

Ako se pokraj nekoga s kim si u vezi osjećaš nesigurno ili nisi baš sigurna koliko mu značiš, to se zove igra. To je ono za što si već čula- strateški čin da nekoga dovedeš u situaciju da se stalno zapitkuje i nagađa. Zdrav odnos ne dovodi osobe u bilo kakve sumnje. Nemoj trošiti sebe niti svoje vrijeme na nekoga tko te drži na tankoj uzici iz koje se možeš lako otrgnuti. Kada te netko doista osjeća u sebi i ti to osjetiš. To se pokazuje ne samo riječima, već najviše djelima.

atma.hr – 52
S NJIM SAM DA NE BUDEM SAMA

Danas je već svima poznato da je teško naći pravu osobu. Međutim nikakav razlog nije ni da si u vezi s nekom tko te ne usrećuje. Život je brz, ali i nije toliko da ga moraš živjeti pokraj nekoga za koga ne možeš reći kako si svoja. Ako se opterećuješ s onim što će ljudi reći, tko su ti ljudi, zar oni žive tvoj život?

Postoji mnogo važnijih stvari na koje bi se trebala usmjeriti u ovom svom vlastitom putu samosvijesti. Radije budi sama i sretna. Samoća ti pruža vrijeme koje bi mogla kvalitetno iskoristiti na stvari koje te zanimaju, koje želiš iskusiti, za koje znaš da će te zadovoljiti. Vodi se svojim željama, svojim snovima, a onaj pravi će doći.

zdravaisretna.hr