Svi volimo cheesecake i uživamo u toj finoj torti. Evo jedan prijedlog za mali twist u obliku cheesecake-a u šalici koji izgleda lijepo kada je ukrašen sa sezonskim voćem.

atma.hr – 52




Cheese cup – Recept

Podloga:
  • 200g usitnjenih zobenih pahuljica
  • 2 velike žlice agave
  • 1 velika žlica kokosovog ulja
  • 1 velika žlica vode
Zobene pahuljice ubaciti u multipraktik i usitniti ih do praha.

Ubaciti sve ostale sastojke za podlogu u multipraktik i povezati smjesu. Utisnuti podlogu u dno šalice.

Krema:
  • 200g tofua
  • 1 veliki veganski jogurt
  • 3 velike žlice agave
  • 1 limeta
  • 1/2 dcl vode

Ubaciti u blender sve sastojke za kremu.

Sve izblendati do fine pufasto kremaste strukture. Kremu izliti preko podloge.

Staviti u frižider na par sati da se stisne.

Za džem:

  • 250g šumskog voća
  • 2 žlice chia sjemenki
  • 3 žlice agave
  • 2 žličice soka od limete

atma.hr – 52




Sve sastojke za džem ubaciti u multipraktik i miksati ih dok se ne napravi ujednačena smjesa. Smjesu držati par sati u hladnjaku i kad se stisne premazati preko kreme.

Savjetujem da prvo napravite džem jer njemu treba oko sat vremena u hladnjaku da se stisne.

Kada premažete desert džemom ukrasite po želji voćem.

Uživajte u ovom finom i laganom desertu.

unnamed 1
unnamed
Kristina Rogalo
Možete nas zapratiti i u Viber grupi:
Grupa je namijenjena za međusobnu razmjenu vegan/vegetarijanskih recepata i slika između članova grupe te pokoji nutricionistički savjet od strane nutricionistice. Informacije podijeljene u ovoj grupi su edukativne i nisu zamjena za medicinski savjet.