atma.hr – 52
Citrin predstavlja ostvarenje, maštu i snagu volje. Povezan sa Suncem, nosi u sebi toplinu i utjehu, dajući energiju mjestima u kojima ona manjka. Citrin je kamen života, preobrazbe i aktivacije na svim nivoima. Zbog njegove moći obnove, nije mu potrebno čišćenje, ali voli dolaziti u dodir sa Sunčevim zrakama.

S obzirom da ima moć probuditi intuitivne sposobnosti u pojedincu, vjeruje se da pomaže upozoriti na nadolazeću opasnost. Citrin nas vodi ka intenzivnim duhovnim iskustvima i povezuje nas s unutarnjim vodstvom. Svojom žutom bojom aktivira centar osobne moći, čakru solarnog pleksusa, što nam omogućava da vjerujemo u sebe, svoju intuiciju i svoje sposobnosti. Pročišćava i balansira suptilna tijela, dovodeći ih u harmoniju s fizičkim.

Zbog svoje sposobnosti da ne zadržava negativnu energiju, koristan je kao zaštitnik. U svakodnevnom životu nas štiti od manipulacije, gubitka emocionalne ravnoteže i fizičke snage, a noću od astralnih napada tijekom snova i izvantjelesnih putovanja.

Citrin je odličan odabir za sve osobe koje žele privući uspjeh, obilje i bogatstvo u svoj život. Naročito je koristan osobama s niskim samopouzdanjem koje imaju iskrivljenu sliku o sebi. Citrin nas uči kako slušati sebe i postupati u skladu sa svojim moralnim pravilima. Na taj način nas štiti od gubitka energije na osjećaje poput krivnje, kajanja i podređenosti. Daje nam snagu da preuzmemo odgovornost za svoj život i „uspravimo kičmu“.

Osjećaji poput ljutnje, bijesa, tjeskobe, nervoze i straha mogu imati negativan utjecaj na probavni sustav u tijelu. Stoga je citrin jako koristan za osobe koje pate od simptoma kao što su: žgaravica, proljev, zatvor, napuhnutost, prevelik apetit ili pak nedostatak istog. Sve to su pokazatelji da gubimo vjeru u sebe, i citrin ima sposobnost da to promijeni.

Koristi se tako da ga se položi na čakru solarnog pleksusa u ravnini želuca, preporučljivo oko 20min na dan. Može se staviti i na treće oko, tako potiče pozitivno razmišljanje i budi intuiciju. Preporučljivo je nositi ga svakodnevno u obliku nakita, naročito ako se spremate za neke velike životne promjene.

Nakit s citrinom možete nabaviti ovdje.

atma.hr – 52