atma.hr – 52
Crveni Jaspis od davnina je poznat kao njegovatelj, donositelj mudrosti i zaštite. Čarobne moći Jaspisa spominju se kroz povijest od strane značajnih fizičara, čarobnjaka, pjesnika, znanstvenika, učenjaka i poznavatelja kamenja. Opisuje se kao kamen života i izdržljivosti, izvor pravde i zaštite. Ima sposobnost preokrenuti nepravedne događaje i svakome dati točno ono što zaslužuje.

Jaspis je nježan kamen i djeluje blago stimulativno. Aktivira donje čakre, budeći u nama sposobnost da se uhvatimo u koštac sa izazovima i ostvarimo svoje namjere. Jako je koristan kod neophodnih verbalnih konflikata, jer pomaže da naša riječ dopre do druge strane. Istovremeno pomaže da ne budemo agresivni u svom nastupu i da kažemo točno ono što mislimo.

Stimulira Kundalini energiju potičući strast prema životu. Budi kreativnost i pomaže nam da se izrazimo. Crveni Jaspis nježno izvlači potisnute traume na površinu i otkriva nam važne lekcije koje stoje iza toga. Nakon toga slijedi opraštanje, prihvaćanje i otpuštanje. Smiruje negativne emocije i vraća nam ravnotežu.

Kao kamen strasti, crveni Jaspis ima sposobnost podići libido i pomoći u liječenju neplodnosti. Koristan je kod menstrualnih tegoba, te potiče cirkulaciju krvi kroz tijelo. Kako su mnoge bolesti tek posljedice štetnih emocionalnih i mentalnih navika, Jaspis nas može izliječiti tako što nas uči otpustiti stvari. Njegova energija djeluje polako, ali prodire duboko u naše biće, tražeći korijen problema. Izuzetno je koristan za čišćenje jetre.

Nakit s jaspisom možete nabaviti ovdje.

atma.hr – 52