U zajedničkom terminu od 1. do 4. prosinca na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije i Sajmovi hrane i zdravog življenja.

CroAGRO i Sajmovi hrane i zdravog življenja važna su platforma u predstavljanju svih tema iz područja poljoprivrede, hrane i održivog življenja, a što je prepoznato od strane Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Grada Zagreba koji su i pokrovitelji sajmova. Partneri sajma su Hrvatska poljoprivredna komora, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Agronomski fakultet iz Zagreba i Fakultet agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka.

Na sajmovima izlaže 292 izlagača na više od 16.000 m2 izložbenog prostora iz 21 zemlje u 6 paviljona: 7, 7a, 8, 8a, 9 i 11a.

ZEMLJE SUDIONICE: Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Danska, Francuska, Hrvatska, Irska, Italija, Indija, Izrael, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Norveška, Poljska, Portugal, SAD, Slovačka, Slovenija, Srbija, Švedska.

CroAGRO – sajam kakav poljoprivreda zaslužuje

Kroz četiri dana održavanja sajma Zagrebačkim velesajmom zavladat će moćni strojevi najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme, proizvoda za poljoprivrednu proizvodnju, konzerviranje te skladištenje nakon berbe do sadnih materijala, različitih vrsta sjemenja i materijala za zaštitu bilja.

CroAGRO je jedini poljoprivredni sajam u Hrvatskoj koji se održava u zatvorenim, grijanim i uređenim prostorima.

Tematski sadržaj ovog sajma u izlagačkom, stručnom i edukacijskom segmentu uključuje poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, poljoprivredne i prehrambene proizvode, sadnice i sjemenski asortiman, sredstva za zaštitu bilja i podizanje prirodne plodnosti tla te svu potrebnu opremu i repromaterijal za proizvodnju.

U skladu s tržišnim interesom te s uvažavanjem strukovnih prijedloga i na traženje izlagača, sajam se održava u razdoblju mirovanja poljoprivredne aktivnosti i na organizacijskom standardu međunarodnih sajamskih organizatora.

Ovaj termin idealan je za ugovaranje nove poljoprivredne sezone i druženje s poslovnim partnerima u blagdanskom okruženju, uz promotivne ponude i novitete. Tvrtke koje zastupaju renomirane brendove iz područja mehanizacije najavile su predstavljanje najnovijih modela traktora, kombajna i priključaka.

Nacionalni i središnji sajam ove tematike prezentirat će visokotehnološke proizvode i usluge svih relevantnih subjekata u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije uz B2B susrete i razmjenu iskustava i znanja.

Stručno popratni program

Posjetitelje, uz bogat izlagački segment, očekuju popratne manifestacije promotivnog, prodajnog i kongresnog karaktera.

Velika pažnja posvećena je stručnom programu koji će se odvijati na šest pozornica, a od kojeg izdvajamo okrugle stolove Agronomskog fakulteta iz Zagreba s temama Kvaliteta hrane, Urbana poljoprivreda, Obnovljivi izvori energije i Emisijske kvote stakleničkih plinova kao i aktualne teme Proizvodnja hrane u RH – umire li uzgoj svinja?, Zeleni plan i održiva poljoprivreda te Digitalna poljoprivreda u organizaciji Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka. Također, održat će se seminar AgriFood-Tech@CroAgro 2022 – Inovativne tehnologije za poljoprivredu i prehrambenu industriju: prilike i izazovi u organizaciji Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u Zagrebu.

Kako postati stručnjak u poljoprivredi pobrinut će se srednje strukovne škole i fakulteti, a koje će se promovirati i predstavljati budućim polaznicima kroz stručna predavanja.

Picture2

Sajmovi hrane i zdravog življenja središnje su nacionalno događanje na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži čovjeka kroz komplementarni pristup. Naglasak je na zdravom životnom stilu te povratak prirodi i održivom načinu života.

Sajmovi zdravog življenja sa svojim prepoznatljivim segmentima Organica&Kronoplja, APItera, Mystic i Hrana iz godine u godinu bilježe sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka.

Ove godine na Sajmovima predstavljaju se zemlje Portugal, Indija i Italija kroz svoje gospodarske, gastronomske i kulturne aktivnosti uz popratan stručan program.

Bogatstvo ponude na sajmu

Uz izložbeni dio, sajam je u javnosti prepoznat po brojnim skupovima i konferencijama na aktualne teme u suradnji s domaćim i inozemnim stručnjacima. Održat će se brojna zanimljiva i edukativna predavanja, seminari, kongresi, prezentacije i radionice.

Predstavit će se domaći i strani proizvođači zdrave hrane, dodataka prehrani, biljnih pripravaka i proizvoda te čajeva, meda i mednih preparata, različitih proizvoda od industrijske konoplje, a sve s drugačijim, zdravijim pristupom životu te kroz zanimljive novitete iz svojih vrtova i kuhinja gdje prakticiraju nekonvencionalne i održive tehnike poboljšanja kvalitete života.

Svakodnevno će se održavati radionice zdrave kuhinje kao i pripreme zdravih sokova u sokovnicima nove generacije uz mogućnost degustacije. Indijsko veleposlanstvo organizirat će svakodnevne yoga satove, a predstavit će se i Hotel Kornjak s otoka Iža, jedini vegetarijanski hotel u Hrvatskoj s ciljem i vizijom da spoji duhovni i fizički odmor u jedinstvenu i originalnu cjelinu.

Na sajmu će se prezentirati jedinstveni proizvodi u području pročišćavanja zraka i vode, prirodna visoko alkalna voda, novi okusi namaza od slanutka, kozmetika na bazi visokokvalitetnih eteričnih ulja i konoplje, proizvodi od heljde, mini sustav za uzgoj začinskog bilja u vlastitom kućanstvu, prirodni deterdženti i omekšivači za rublje, programi za osobni razvoj, kvantna medicina, ayurvedska kozmetika i dodaci prehrane, delicije iz Portugala, hrvatski izvorni med – nacionalna staklenka i dr.

Na Sajmovima hrane i zdravog življenja čeka vas Najveće nutricionističko savjetovalište u ovom dijelu Europe (gluten free zona, za sportaše, dijabetičare).

Predstavit će se i inovacija – salata u kapsuli. Riječ je o mikrokapsulama koje štite i hrane biljke, a sve s namjerom smanjivanja potrošnje pesticida i umjetnih gnojiva u poljoprivredi. Također, na sajmu ćete imati priliku upoznati se s zdravim čipsom i to hrvatske proizvodnje.

Sudjelovat će veliki broj praktičara različitih metoda i tehnika komplementarne medicine koji će na svojim izlagačkim prostorima posjetiteljima po promotivnim cijenama ili besplatno prezentirati svoje usluge.

Izdvajamo predavanje Krešimira Mišaka na temu transhumanizma kao i one Udruge Kronoplja na temu zdravstvenih učinaka proizvoda od industrijske konoplje. Dr. sc. Gordana Hegić održat će predavanje na temu „Istine i zablude o medu“. Na sajmu će se predstaviti portugalska regija Ribatejo kroz događaj „Roadshow Croatia/Portugal“ s ciljem promoviranja poslovnih i investicijskih odnosa između dvije zemlje.

14. Međunarodni HUPED-ov kongres

Partner Sajmova hrane i zdravog življenja – HUPED, i ove će godine organizirati tradicionalni 14. Međunarodni kongres na temu: “Znanstveni dokazi u nekonvencionalnoj medicini”. Sudjelovat će znanstvenici i stručnjaci iz cijeloga svijeta (SAD, Velika Britanija, Francuska, Ukrajina, Slovenija, Austrija, Njemačka…) te izložiti svoja istraživanja i iskustva iz ovoga područja.

Glavna tema ovogodišnjeg Kongresa su aromaterapijska svojstva eteričnih ulja u inovativnim proizvodima tvrtke Lavylites, koji su dobili brojne svjetske nagrade zbog svoje kvalitete i učinkovitosti. Testiranja koje je napravio hrvatski institut IPED, pokazala su pak da Lavylites proizvodi vrlo učinkovito djeluju na bioenergetsko polje čovjeka, pružaju visoku zaštitu od štetnih zračenja te posjeduju i aromaterapijska svojstva.

Ostale teme Kongresa su: iscjeljenja dokaziva medicinskim nalazima, razmjena iskustava u terapeutsko iscjeliteljskom radu, nova otkrića, proizvodi, uređaji, dodaci prehrani i terapeutsko iscjeliteljske metode, istraživanja o terapeutskom učinku medicinskog kanabisa, pravna regulativa, status, edukacije i trajno usavršavanje terapeuta i iscjelitelja.

OPĆE INFORMACIJE

SVEČANO OTVORENJE

Svečano otvorenje održat će se 1. prosinca 2022. u 11.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

RADNO VRIJEME

CROAGRO                                                                                   

Od četvrtka do subote: 10.00 do 19.00 sati

Nedjelja: 10.00 do 18.00 sati

SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA

Od četvrtka do nedjelje: 10.00 do 19.00 sati

CIJENA ULAZNICE                                                                                                   

Jednokratna ulaznica: 20,00 kn

Ulaznica za sve dane trajanja sajma: 60,00 kn

PRESS CENTAR

Nalazi se u paviljonu 11A i na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajma. Telefon: 01/6503 524, mail: [email protected]. Press akreditacije uz prethodnu prijavu na www.zv.hr/press/akreditacije možete podignuti na Info punktu, Južni ulaz Zagrebačkog velesajma.

DOBRODOŠLI!

Picture3