Bliži se vrijeme je godišnjih odmora-spojite ugodno i korisno!

Kako izbjeći stres  čim se vratimo s godišnjeg? Kako se i nakon godišnjeg odmora osjećati opušteno i relaksirano?

Radionice iz TRE -Vježbe za otpuštanje stresa, napetosti i traume  održati će se od 17.-24.08.2024u Hotelu Korinjak, Veli Iž na otoku IŽ-u.

Tijekom 6 radionica u trajanju od 3 sata  ( 10-13h) naučiti ćete i iskustveno proživjeti koji se mehanizmi podrške i samoiscjeljenja kriju u vašem vlastitom tijelu, kako ih koristiti i kada ih primijeniti.

Što je  TRE® ?

TRE®  je tjelesna metoda otpuštanja kroničnih mišićnih napetosti, fizioloških, neuroloških i hormonalnih promjena koji se stvaraju u tijelu u stresnom stanju. Ukoliko se ove napetosti ne otpuste, one postaje kronične i remete ravnotežu cjelokupnog organizma. Posljedice  su kronične tegobe i bolesti koje mogu ugrozit naše živote; moždani i srčani udar kao najopasnije posljedice.

Da bi otpustio u tijelu blokirani stres, TRE mijenja matricu kontrole koju imamo nad tijelom. TRE se razlikuje od svih ostalih tehnika opuštanja; meditacija, joga, TM, Mindfulness tehnika, fitness, Wim Hof metoda i ostale tehnike vođenog disanja –  sve one otpuštaju napetost koristeći kontrolu nad tijelom. Kod TRE-a napuštamo mehanizam kontrole; puštamo  tijelo da radi ono što ono smatra da mu je potrebno kako bi aktiviralo urođene mehanizme otpuštanja stresa, traume ili napetosti.
Time nećemo ukloniti stres iz svojih života; jer on je obrambeni mehanizam koji je priroda svrsishodno ugradila u tijelo. Stres dakle nije “bolest modernog doba” kako se kolokvijalno govori o njemu. Upravo suprotno; Stres je naš saveznik.Ali, jednako kao što je ugradila stres, priroda je ugradila i mehanizme otpuštanja stresa i napetosti. Problem nastaje u momentu kada je čovjek te mehanizme zaboravio i prestao ih koristiti. Na radionicama ćete naučiti kako ponovno aktivirati ovaj djelotvoran mehanizam samoregulacije.

Radionica je namijenjena:
➡ svima koji se susreću se sa stresom, traumama i napetostima
➡ onima koji su profesionalno izloženi permanetnom ili učestalom stresu
➡ svima koji razumiju da rad na tijelu znači upoznavanje sa najvećim saveznikom kojeg uz sebe i koji žele otkriti koji se sve čudesni mehanizmi kriju u njemu!
➡ i na kraju, svima onima koji žele postići djelotvornu kontrolu u vlastitom životu

ŠTO VAS OČEKUJE na radionici?
✅ demonstracija TRE vježbi
✅ ovladavanje tehnikama koje pomažu otpuštanju stresa
✅ usvajanje vježbi kojima ćete povećati razinu energije u tijelu
✅ razumijevanje mehanizma stresa, napetosti i traume – kako se pohranjuju u tjelesnu memoriju i zašto utječu na naše reakcije danas
✅ fantastično iskustvo odustajanja od kontrole i puštanja tijelu da samo radi ono što vam je potrebno.

Uz otpuštanje stresa i napetosti, TRE pomaže i kod:

1)   bolova u leđima, vratu, ramenima i čitavom tijelu
2)   kod smanjene pokretljivosti zglobova
3)   kod problema sa spavanjem
4)   znatno ublažuje tjeskobu i anksioznost
5)   blagotvorno djeluje kod kroničnih tegoba
6)    djeluje na snižavanje, odnosno reguliranje krvnog tlaka
7)   djelotvorno smanjuje simptome PTSP-a, itd.

Saznajte više o TRE-u na www.otempora.hr, na  https://www.facebook.com/otempora.hr kao i na nekim od predloženih linkova:

1) 

( link koji smo napravili za potrebe edukacije prije 5 g)

2) 

3)

4)

Utemeljitelj TRE -a  je Dr. David Berceli (Clinical Social Worker and Certified Field Traumatologist (CFT), Phd, osnivač Internacionalnog Centra za prevenciju i iscjeljivanje stresa, napetosti i trauma – CEO of Trauma Recovery Assessment and Prevention. Radio je diljem svijeta od Afrike, Amerike, Australije i Europe, kako u ratom pogođenim područjima, tako i sa ljudima koji pate od posljedica stresa u svakodnevnom životu ili su profesionalno njemu izloženi. U preko 30 godina njegovog djelovanja TRE metoda koristi se u 40 zemalja diljem svijeta ( uključujući Kinu i Japan), a od prije 7 godina prisutna je i u Hrvatskoj; kroz naše radionice prošlo je blizu 20 tisuća ljudi diljem Hrvatske.
Prijavite se na vrijeme!
Prijave: https://forms.gle/Eru7yooZYG5MYRd79
Više na: https://www.facebook.com/events/1195524544765278/?ref=newsfeed

Prijave se primaju do 25-07.2024, odnosno do popunjenja grupe: maksimalno 25 osoba.
Uplate i načini plaćanja:
Cijena za tjedni intenziv iz TRE ( šest radionica) je  100 eur.
Deadline za uplate:   25-7-2024.
Studenti i nezaposleni imaju 15% popusta.

Smještaj i hranu polaznici organiziraju sami.
Prijavite se na vrijeme jer su smještajni kapaciteti ograničeni.

Uz hotel postoji i mogućnost kampiranja kao i privatni smještaj u mjestu, ali mjesto je malo i nema puno privatnog smještaja!

Hotel također nudi mogućnost sudjelovanja i na jednosatnim radionicama koje su besplatne  za polaznike radionica– na primjer Ples 5 ritmova, navečer od 21-22h na terasi hotela  i jutarnja joga od 7-8 h u obližnjoj šumici.Zatim u popodnevnim satima jednosatne radionice koje se plaćaju minimano, 5-8 eur po satu, npr Opuštanje uz zvukove gonga i vibracijskih zdjela – tkzv. zvučne kupke. 

Korinjak – Vegetarian hotel & camp
https://korinjak.com/
https://korinjak.com/tre-inovativne-metode-za-otpustanje-stresa-napetosti-i-traume/
https://korinjak.com/radionice/