Vladavina Blizanaca mogla bi donijeti neke prilike za duhovni rast i podizanje razine naše duševne misije. Ostanite blisko povezani sa svojim unutarnjim svijetom, jer će on sigurno poslužiti kao vodič. Tijekom vladavine Blizanaca najviše sreće imat će Vage, Vodenjaci, Ovnovi, Lavovi i Blizanci.

atma.hr – 52
Vladavina Blizanaca počinje 21. svibnja/maja i trajat će do ljetnog solsticija 21. lipnja/juna kada Sunce uđe u znak Raka. Dok Sunce ulazi u zodijak Blizanaca, prelazi preko Plejada, skupine od sedam zvijezda koje nose iscjeljujuću energiju visoke vibracije. Dok Sunce prelazi preko ovih zvijezda i aktivira njihovu energiju, otvara portal koji se usmjerava ravno na Zemlju i u naša srca, podsjećajući nas da se usredotočimo na svjetlost, sve ono za što osjećamo zahvalnost i urođene moći iscjeljivanja našeg tijela.

Dok pozdravljamo ovu nevjerojatnu plejadansku energiju i kako se Sunce smješta u zodijak Blizanaca, energija se počinje pomicati iz naših nižih čakri u naše više čakre. Udaljavamo se od prizemnih sila Sezone Bika u cerebralne sile koje donosi Sezona Blizanaca.

Blizanci su zračni znak koji podržava komunikaciju i samoizražavanje. Kako se sezona Blizanaca odvija, postaje vrijeme za rad na izražavanju naših misli i osjećaja, dijeljenju naše priče i postajanju boljim slušateljem.

Energija Blizanaca također je vrlo društvena i odlično je vrijeme da se okružimo istomišljenicima s kojima se možemo zabavljati i stvarati. Povezivanje s drugima može obogatiti naše živote i naše duše, stoga neka vam pod Suncem u Blizancima bude prioritet provoditi vrijeme s prijateljima ili poduzmite korake za stvaranje zajednice u svom životu.

Na dubljim razinama, Blizanci nam također pomažu izgraditi most između našeg ljudskog ja i naše duše. Ako ste se borili da prihvatite životne događaje ili uspostavite ravnotežu, možda ćete otkriti da sezona Blizanaca donosi podršku i znanje potrebno za postizanje harmonije.

Kao zračni znak, energija Blizanaca uvijek šalje nadahnute ideje, stoga budite sigurni da vam je um bistar kako bi se te inspiracije lako primile.

Blizanci vladaju našim mislima, našim umom, našom kreativnošću i našom sposobnošću da se izrazimo. Energija Blizanaca poziva nas da zapišemo svoje misli i osjećaje i da razjasnimo svoju istinu. Kako se stvarno osjećamo u vezi s nekom situacijom? Koju istinu skrivamo od sebe i svijeta?

Kad god Sunce uđe u Blizance, vrijeme je za sve nas da se povežemo sa svojim unutarnjim glasom i odlučimo gdje trebamo govoriti glasnije ili možda povući se, piše Forever conscious. Vrijeme je da odlučimo kako ćemo djelovati i trebamo li potrošiti vrijeme na prikupljanje više informacija, imati više razumijevanja ili samo pustiti da stvari budu takve kakve jesu.

atma.hr – 52
Kao zračni znak, Blizanci su vrlo usredotočeni na misli, osjećaje, činjenice i brojke. Želi znati istinu, želi imati sve podatke jasno i jednostavno kako bi došao do dna stvari.

Iako ovo ima svoje prednosti, također može uzrokovati da se ova energija koncentrira u umu gdje postaje mutna, maglovita i sklona pretjeranom razmišljanju.

Tijekom sezone Blizanaca svi moramo voditi računa o tome da ne dopustimo da se izgubimo u oblacima i svojim mislima, već da se umjesto toga vratimo u sadašnji trenutak što je više moguće.

Energija u ovom periodu teži biti koncentrirana u našim umovima. Naše misli mogu biti moćnije, ali i iscrpljujuće. Možemo osjetiti moždane valove, trenutke jasnoće ili čak trenutke uvida. Isto tako, možemo se naći fiksirani, možemo previše razmišljati ili možemo biti previše samokritični.

Možemo iskoristiti dar energije Blizanaca kada se pustimo i dopustimo da se stvari dogode u svoje vrijeme i na svoj način bez prisiljavanja, žurbe, istraživanja ili planiranja kako bi se stvari dogodile.

Blizanci također vladaju plućima, tako da su mirovanje s dahom i pronalaženje vremena za samo disanje i opuštanje u tijeku vašeg života sve stvari koje podržava energija sezone.

Pod suncem u Blizancima, također ćemo biti pozvani da budemo kreativni i stvaramo stvari! Blizanci ne vladaju samo plućima, već i našim šakama i rukama pa možemo osjetiti želju da budemo kreativni ili popravljamo stvari po kući.

Vođenje dnevnika i zapisivanje naših misli i osjećaja također je vrlo omiljeno pod energijom Blizanaca.

Simbol za Blizance su Blizanci i mnogi ljudi vjeruju da je to zato što energija ovog znaka ima tendenciju da bude dvolična, ali više je to što Blizanci imaju dar da se mogu staviti u cipele druge osobe.

Blizanci vole “znati”. Vole saznati sve činjenice i imaju sposobnost prikupljanja informacija s mnogo različitih gledišta. Oni su nadareni komunikatori i znaju reći prave stvari kako bi dobili potrebne informacije.

atma.hr – 52
Iako se to definitivno može koristiti na manipulativan način, Blizanci su tako izvrsni pripovjedači zbog svoje sposobnosti da uhvate obje strane priče i razumiju stvari s više gledišta.

Ako radite u izdavaštvu, novinarstvu ili volite pisati, ruku na srce, postoji snažna prisutnost energije Blizanaca negdje u vašoj astrološkoj karti!

Ideja Blizanaca također se odnosi na govor i slušanje. Jedan Blizanac je slušatelj, drugi je zadužen za govor, i na taj način Blizanci mogu razviti potpunu i zaokruženu sliku o tome što je istina.

Svi možemo koristiti ovu energiju tijekom sezone Blizanaca kako bismo razmislili o tome gdje trebamo govoriti i postavljati pitanja, a gdje trebamo stati, zastati i zapravo slušati.

Razmislite o nezgodnoj situaciji u svom životu upravo sada i zapitajte se: “Trebam li sjediti i samo slušati informacije ili tragove koji su mi već predstavljeni ili trebam postaviti još pitanja i prikupiti više činjenica kako bih riješio ovu situaciju?”

Možda je odgovor pomalo oboje, ali razbistriti se i uskladiti se može biti moćan način da iskoristite ovu energiju u svoju korist.

Na dubljoj razini, Blizanci također simboliziraju inteligenciju koja odjekuje iz mozga i srca. Usklađivanjem oba ova alata također možemo dobiti potpuniju, bogatiju sliku o tome gdje se nalazimo i kojim putem trebamo ići.

Baš kao što ste činili prije, odvojite trenutak da razmislite o ovoj istoj neugodnoj situaciji u vašem životu. Gdje možete donijeti više srca ili intuitivnog razmišljanja? Koje mi činjenice govore o ovoj situaciji?

Inteligencija našeg srca zna da je sve ljubav i da je opraštanje uvijek put, no naša je inteligencija mozga usmjerena na zaštitu, postavljanje granica i osiguravanje da poduzimamo najbolje korake za vlastitu dobrobit.

atma.hr – 52
Opet, pronaći ravnotežu između ova dva stanja i dopustiti sebi da pronađete taj prirodni ritam i tijek je ono što sezona Blizanaca želi usaditi u sve nas.

Vladavina Blizanaca je vrijeme u kojem možemo razmišljati slobodnije, otvorenije i ekspanzivnije. Ovo je vrijeme u kojem možemo komunicirati svoje misli i osjećaje sa samopouzdanjem i lakoćom.

Možemo držati svoj um usredotočen na ovdje i sada i na svakodnevni život koji vodimo, ali također možemo dopustiti našem umu da se proširi u viša područja i dodirne mudrost koja nije s ovog svijeta.

Nema sumnje da bi sezona Blizanaca mogla donijeti neke prilike za duhovni rast i podizanje razine naše duševne misije. Ostanite blisko povezani sa svojim unutarnjim svijetom, jer će on sigurno poslužiti kao vodič.

Kako se sezona Blizanaca bliži kraju, 21.6., doživjet ćemo solsticij, snažnu prekretnicu u godini koja bi trebala donijeti dobrodošlu promjenu u energijama.

Tijekom vladavine Blizanaca najviše sreće imat će Vage, Vodenjaci, Ovnovi, Lavovi i Blizanci.

Uživajte u ovoj prozračnoj, promišljenoj i stimulativnoj sezoni Blizanaca.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić