"Miracles from Heaven" Christy Beam

Jeste li čuli za knjigu ”Čuda nebesa” Christy Beam? Ako niste pročitali knjigu, vjerojatno ste pogledali film. Film je tako čudesan da je cijela moja obitelj plakala gledajući ga. Ako želite isplakati svoje srce, nađite film, ili još bolje, knjigu.


Widget not in any sidebars

To je istinita priča o autorovoj kćeri, Annabel Beam. U njenom ranom djetinjstvu dijagnosticirana joj je kronična i neizlječiva bolest abdomena. Nije mogla probaviti nikakvu hranu koju je jela. Godinama su se njezini roditelji i liječnici trudili najbolje što su mogli, ali lijeka nije bilo. Toliko je patila da je u jednom trenu sirota djevojka jednostavno poželjela umrijeti.

Majka kaže:”U tom trenutku sve sam predala Bogu u molitvi.”

Zaista su trebali čudo s nebesa.

Uskoro se i dogodilo. Dok se igrala u dvorištu, Annabel je pala u rupu pored drveta duboku 30 stopa. Njezini roditelji i prijatelji okupili su se oko drveta i molili. Molitva je bila tako intenzivna da se dogodilo čudo. Čudo s nebesa.

Nakon što su vatrogasci izvukli Annabel van iz rupe, ona je bila potpuno fizički zdrava i izliječena od ”neizlječive” bolesti. Čak su i liječnici bili začuđeni.

Priča tako živopisno ilustrira moć molitve. Molitve pomažu gdje sve drugo ne uspijeva.

atma.hr – 75
Molitva kao način komunikacije

Molitva je početak komunikacije. Poput telefonskog poziva Bogu. Molitva je jezik duše. U molitvi otvarate srce želeći komunicirati s višim silama svemira. To je okomita linija koja je uvijek otvorena. U trenutku kada se okrenete Bogu, On je tamo, spreman razgovarati s vama.

Molitva je dvosmjerni proces. U tom procesu, prvo vi govorite, a zatim slušate. Zamislite da imate ispred sebe najvoljeniju osobu, koja je jako bliska vašem srcu i u koju imate puno povjerenje. Ta osoba u svoj potpunosti je Bog. Razgovarajte s Njime što god vam je u srcu.

Od našeg djetinjstva učimo jezike. Neki od nas ostanu na učenju samo materinjeg jezika dok neki drugi će naučiti nekoliko jezika više. Ti jezici nam pomažu komunicirati s drugim ljudima, prijateljima i obiteljima.

Molitva je jezik koji trebate naučiti tako da se možete obraćati Bogu, na isti način kako razgovarate s vašim prijateljima. Kroz molitvu razvijate osoban odnos s Bogom i stvarate polje u kojem se može dogoditi razmjena.

U procesu razgovora s drugima, riječi imaju veliku važnost, ali kada razgovarate s Bogom u molitvi, to nije važno. Ono što jest važno je ono što je duboko u vama, vaše emocije tijekom molitve.

Kada se otvorite i usmjerite svoje emocije prema Bogu, kanal komunikacije je otvoren. Bog brine kako se osjećate i koliko volite, više nego što brine o bilo kojoj riječi. Što će se dogoditi i razviti u tom odnosu je nepoznata avantura. Molim vas, uđite u ovaj odnos i napravite svoja vlastita duhovna otkrića.

Martin Dimitrov, Facebook stranica

atma.hr – 39

atma.hr – 39