Lovorov list – svima poznat, a mnogima i omiljen začin koji je odavno zaslužio počasno mjesto u našim kuhinjama. No, malo tko zna da se listovi zimzelenog mediteranskog drveta mogu koristiti ne samo za pripremanje hrane.

atma.hr – 52
Od ovih listova možete pripremiti ljekovito ulje koje posjeduje čudesne osobine. Danas ćemo vam ispričati nešto o svojstvima ovog proizvoda io načinima njegove primjene, prenosi uspesnazena.com.

Svojstva lovorovog ulja:

– Smanjuje bolove
– Umiruje živčani sustav
– Povećava znojenje i time izbacivanje toksina
– Podiže ukupan tonus organizma
– Stimulira mentalnu aktivnost

Pošto se ovaj proizvod dobro pokazao kod liječenja proširenih vena i oboljenja zglobova, pripremili smo za vas uputstvo za njegovu pripremu i uporabu za liječenje ovih bolesti.

atma.hr – 52
Pripema lovorovog ulja:

Isitnite 30 gr lovorovog lista i prelijte s 250 ml biljnog (suncokretovog, maslinovog) ulja. Staklenku dobro zatvorite i ostavite na tamno i hladno mjesto na 2 tjedna.

S vremena na vrijeme, dobro protresite posudu. Nakon 14 dana procijedite ulje kroz gazu u staklenu bocu. Čuvajte ulje na prohladnom mjestu.

Način korištenja:

Kada vam bude potrebno, malo ga ugrijte na vodenoj pari. Temeljito ga utrljavajte u bolne zglobove i obavezno utoplite zglob.

Osim liječenja zglobova, lovorovo ulje se koristi za upalu limfnih čvorova, migrene, kod liječenja bolesti uha-grla-nosa, naročito uha. Ako imate jaku glavobolju – utrljajte ulje u sljepoočnice, bol će nestati vrlo brzo.

Lovorovim uljem možete zamijeniti aspirin, zato što je u stanju sniziti temperaturu. Također, pomaže otklanjanju boli u želucu i crijevima, normalizira funkciju jetre i bubrega, poboljšava apetit.

atma.hr – 52
Da biste uspostavili normalan rad žuči, dovoljno je u čašu jogurta dodati nekoliko kapi lovorovog ulja i popiti prije odlaska na spavanje.

Također, lovorovo ulje je odlična preventivna mjera, ono će povećati otpornost na infekcije, odnosno podići će vaš imunitet.

U domaćim uvjetima od lovorovog lista možete pripremiti losion za problematičnu kožu lica, koji je vrlo učinkovit u borbi s aknama i prištićima.

Također možete pripremiti sredstvo za čišćenje organizma od naslaga soli, za bolne zglobove i razbijanja kamena u žući i pretvaranje njega u pijesak.

uspesnazena.com