Designed by Freepik

atma.hr – 52




Alternativna medicina ima rješenje za gotovo sve zdravstvene probleme, pa tako i za bolove u leđima i zglobovima, koji su najčešća boljka današnjice, zbog dugog sjedenja i fizičke neaktivnosti.

Umjesto stalnog posezanja za analgeticima, ovaj prirodni lijek može pomoći da zdrave zglobove održavate u dobrom stanju, da smanjite bolove i istovremeno će otkloniti mnoge probleme koje prate ove nesnosne tegobe.

Recept za ulje za bolne zglobove i leđa

Sastojci:

300-400 gr češnjaka

1 litra kvalitetnog nerafiniranog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo …)

atma.hr – 39

Postupak:

Očistite 300-400 gr češnjaka i sitno ga isjeckajte.

Staviti ga u staklenku zapremnine oko 2 litre i preliti ga s 1 litrom ulja.

Zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mjesto na sobnoj temperaturi.

Potrebno je da odstoji 2 tjedna, a ne zaboravite i svakodnevno mućkati sadržaj tegle.

Na kraju ćete dobiti ulje češnjaka, koje trebate procijediti kroz 3-4 sloja gaze ili dva puta kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Kako upotrebljavati:

Ulje se utrljava na bolna mjesta, na primjer u donji dio leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze.

Pokriva se najlonskom vrećicom i utopljava preko noći (na ruke – rukavice, na noge – čarape).

Već poslije prvih par dana osjeća se olakšanje, obnavlja se pokretljivost zglobova i što je najvažnije, smanjuju se bolovi.

atma.hr – 52




Češnjak poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima pa samim tim pomaže uspostavljanju njihovih funkcija.

Terapija ovim domaćim uljem bi trebala trajati dva mjeseca.

Kod proširenih vena:

Ulje češnjaka blago se utrljava u proširene vene, umotava se zavojem ili nekom tkaninom.

Tretman se radi navečer i ostavlja se preko noći. Ujutro treba oprati noge.

uspesnazena.com

55 SLATKI VEGAN

SLATKI VEGAN

Slatki vegan

Cjeloviti gurmanski deserti za svaku prigodu

Majstorica u kreiranju zdravijih varijanti slastica s prirodnim zaslađivačima, svježim i organskim sastojcima, Dunja Gulin donosi nam u ovoj slatkoj kuharici maštovite, gurmanske recepte za svaku prigodu.

Hrskavi keksi, kremasti kolači, raskošne torte, slasne savijače, prhke pite i bogata dizana tijesta od prirodnih, cjelovitih sastojaka, bez mliječnih proizvoda, teških masnoća i šećera, zadovoljit će i najzahtjevnije sladokusce, a tu su i omiljeni klasici u zdravijoj varijanti kao što su tiramisu, zapečene palačinke i nezaobilazne zaherice. Sto posto okusa za sto posto gurmane.