Summer photo created by jcomp - www.freepik.com

Ne boj se! Shvati da ljepota života proizlazi iz tvoje vjere u njega, a ne iz nekih objektivnih činjenica. Daj životu ono najbolje što imaš i vidjet ćeš da će ti isto biti uzvraćeno.

atma.hr – 52
Luksuz života je ne pitati puno apstraktna pitanja o smislu životu već živjeti ga. Shvatiti obavezu da danas budeš sretan kao njegov smisao. Bez puno razmišljanja i dvoumljenja.

Živjeti jednostavno i kada okolnosti prisiljavaju na traženja nekih složenih rješenja te ipak ostati svjestan da sve što se može riješiti može se riješiti na jednostavan način. Zaboraviti sve one loše stvari i nastaviti živjeti dalje bez obzira na sve.

Luksuz života je imati svoju priču, jedinstvenu i neponovljivu s likovima koje si sam u nju dodao. Ako vidiš da netko stvara nepotrebnu dramu, pretvara svakodnevnu ljepotu u tragediju zamoliti ga napusti tvoju priču. Može u svom životu širiti te zloguke glasove.

Luksuz života je ne uspoređivati se s drugima, biti svjestan da niti bitna brzina kojom ideš prema nekom cilju već da je sva čarolija života u putovanju kojim do njega dolaziš.

Luksuz života nije na nekim čarobnim svjetskim destinacijama, luksuz života je s osobom koju voliš u vašem vlastitom domu, u pogledu na more, u čitanju omiljene knjige, u ispijanju omiljenog napitka.

Život te s godinama nauči da se najljepše stvari događaju kada nadiđeš sve razloge za plakanje ne zato što u tvom životu više nema problema nego zato što si odlučio od njih biti jači te sebi i drugima pokloniš jedan osmijeh.

atma.hr – 52
Luksuz života je čuvati mir kao najdragocjenije blago koje si dobio. Shvatiti da neće uvijek sve biti po tvojoj volji, ali da uvijek možeš prihvatiti situaciju koja dolazi i bez da te potpuno izbezumi.

Gledati naprijed i onda kada se čini da je budućnost samo neka mutna slika u kojoj ne možeš razaznati bića i pojave. Ne boj se!

Shvati da ljepota života proizlazi iz tvoje vjere u njega, a ne iz nekih objektivnih činjenica.

Daj životu ono najbolje što imaš i vidjet ćeš da će ti isto biti uzvraćeno.

Mario Žuvela/savjetnikuspjeha.com