Foto: pixabay.com

Danas, 23. rujna/septembra, u 08:49h, stigao je Ekvinocij. Ovaj Ekvinocij dolazi kao podsjetnik da se svi mijenjamo i da je transformacija prirodan i normalan dio života. Kad bi se stabla opirala procesu opadanja, ne bi bila spremna za ono što dolazi. Kad bi se cvijet opirao cvjetanju, nikada ne bi spoznali puninu vlastite ljepote. Isto tako, moramo vjerovati da će nas sve što nam se događa samo pripremiti za ono što je pred nama. Također, imamo šest velikih planeta u retrogradnom hodu, što je naš podsjetnik iz Svemira za razmišljanje, punjenje i preispitivanje načina na koji odlučujemo trošiti svoju energiju.

atma.hr – 52
Ovo vrijeme predstavlja smjenu godišnjih doba i vrijeme u kojem su energija Sunca i Mjeseca u potpunoj ravnoteži. Jesenski ekvinocij je i na polovici astrološke godine i putokaz da se kalendarska godina polako bliži kraju.

Svi smo mi povezani s ovom zemljom i jedni s drugima pa kada se dogode značajne promjene u prirodi, često ih osjetimo kako odzvanjaju u našoj vlastitoj duši. Na sjevernoj hemisferi drveće se sprema odbaciti svoje lišće i otpustiti sve staro kako bi se pripremilo za zimu. Na južnoj hemisferi cvijeće počinje cvjetati i zelenilo se vraća nakon zime.

Ove promjene će se odraziti na našu vlastitu vibraciju i mogli bismo otkriti da se naše energije počinju sinkronizirati s energijom Majke Zemlje. Energija Ekvinocija pomoći će nam svima da odbacimo stvari koje nam više ne trebaju i prihvatimo novo.

Bit ćemo vođeni da se stvarno oslobodimo i otpustimo sve strahove i brige koji su nas držali zaglavljenima u destruktivnim obrascima. Također ćemo biti vođeni da otpustimo vezanosti i način na koji očekujemo da se stvari razvijaju i da umjesto toga prihvatimo način na koji se život odvija za nas.

Možemo početi uviđati što nam je najvažnije, na što želimo potrošiti svoju energiju i gdje želimo staviti svoje namjere.

Kreativnost i energija “rađanja” će biti visoka. Nove će ideje navirati i možda će biti puno inspirativne energije koja će nam pomoći da krenemo naprijed s kreativnim idejama, snovima i željama. Energija prirode uvijek je ljekovita i može nam pokazati kamo trebamo ići.

atma.hr – 52
Svemir nam uvijek govori kroz prirodu, stoga je važno promatrati kako se osjećate i kako vas energija Ekvinocija vodi. Svaka je duša drugačija i svaka duša ima drugačije putovanje pa obratite pozornost na ono što vam se čini ispravnim. Ovaj Ekvinocij dolazi kao podsjetnik da se svi mijenjamo i da je transformacija prirodan i normalan dio života.

Kad bi se stabla opirala procesu opadanja, ne bi bila spremna za ono što dolazi. Kad bi se cvijet opirao cvjetanju, nikada ne bi spoznali puninu vlastite ljepote. Isto tako, moramo vjerovati da će nas sve što nam se događa samo pripremiti za ono što je pred nama.

Ekvinocij također dolazi u isto vrijeme kada će Sunce prijeći u energiju Vage, znaka zodijaka koji je snažno povezan s pronalaženjem ravnoteže i protoka između davanja i primanja u našim životima. Vaga predstavlja vrlo kreativno vrijeme u kojem se ističu ljepota, radost i estetika. Vaga se također bavi partnerstvom i sposobnošću balansiranja energija.

Vladavina Vage označava vrijeme zajedničkog rada s drugima. Vrijeme je da usmjerimo pozornost na “drugog” i da se usredotočimo na to kako možemo stvoriti zdrava partnerstva i prijateljstva.

banner za knjige iscjeljenje pomocu predaka

Energija Vage je partnerstvo, povezivanje s drugima i otvaranje srca drugima. Radi se o učenju razumijevanja tuđih stajališta i razvijanju empatije prema našim bližnjima, pronalaženje ravnoteže između poštovanja vlastitih potreba i želja i uzimanja u obzir tuđih potreba i želja.

Sviđa li nam se tko smo kad smo u blizini određenih ljudi? Postoje li neki odnosi koji izvlače najbolje iz nas? Postoje li određeni odnosi koji nas izazivaju da rastemo pokrećući naše traume i podsvjesna ponašanja? Postoje li veze koje su jednostavno zabavne i koje nas podsjećaju na radost koju imamo? Postoje li odnosi koji se čine jednostranim ili odnosi koje moramo održavati kako bismo ostali profesionalni ili održali mir?

Veze su vrlo često naši najveći učitelji. Trebamo ih kako bismo napredovali, rasli i razumjeli tko smo zapravo. Ako želite malo poraditi na odnosima, ekvinocij i energije vladavine Vage mogu biti dobro vrijeme za to.

Razmislite o svom najbližem, najdubljem ili najdosadnijem odnosu, a zatim pogledajte sljedeća pitanja. Ova pitanja mogu biti škakljiva, stoga se udubite u njih. Vodite se svojom intuicijom ili jednostavno počnite pisati i vidite koji će odgovori izniknuti. Ova pitanja zapravo nisu osmišljena da se na njih odgovori u potpunosti, već da probude ili potaknu različite ideje ili uvide.

atma.hr – 52
Što mislite, čemu vas ovaj odnos pokušava naučiti? Osjećate li da ova veza ima karmičke veze ili je zapisana u ugovoru vaše duše? Ako je tako, što mislite koja je viša svrha svega? Želite da stvari budu drugačije nego što jesu? Slušate li doista i jasno komunicirate u ovoj vezi ili samo pretpostavljate?

Treba li nešto promijeniti u ovoj vezi i ako treba, može li ta promjena krenuti od vas? Kako se možete pokazati kao najbolji u ovoj vezi? Koji dijelovi vas su ugušeni u ovoj vezi? Koji dijelovi vas se potiču na procvat?

U vrijeme ekvinocija ove godine imamo šest velikih planeta u retrogradnom hodu, što je naš podsjetnik iz Svemira za razmišljanje, punjenje i preispitivanje načina na koji odlučujemo trošiti svoju energiju.

banner za knjige UNIVERZUM TI CUVA LEDA

Ako postoji nešto u vašem životu što biste željeli razjasniti ili tražite odgovore, posebno vezano za odnose u vašem životu, odredite namjeru na ovaj dan Ekvinocija i ostanite otvoreni za znakove, poruke i inspiraciju koju primate!

Bez obzira gdje živite, bit će važno naučiti kako uravnotežiti svoju energiju u vrijeme Ekvinocija. Kao što kaže drevni pjesnik Rumi – “život je ravnoteža između držanja i otpuštanja”, a to savršeno odgovara energiji ovog Ekvinocija.

Ako se osjećamo neravnotežno ili se želimo stopiti s energijama Majke Zemlje, namjerno provođenje vremena na otvorenom u povezanosti s prirodom donijet će vam harmoniju, sklad i iscjeljivanje.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić