Foto: pixabay.com

atma.hr – 52
Dr. Sonia Pathak je predstavila istraživanje svoga tima na tri žene u dobi između 42 i 66 godina. Svim pacijenticama je već prije dijagnosticiran depresivni poremećaj, također poznat i kao klinička depresija te su podvrgnute antidepresivnoj terapiji.

Vitamin D bi mogao utjecati na raspoloženje te smanjiti depresiju, tvrdi dr. Sonal Pathak, endokrinogica iz Bayhealth Medical Centra u Doveru, iako se službena potvrda još očekuje. Dokaže li se ova povezanost, to bi moglo drastično utjecati na način liječenja depresije.

Nova istraživanja su nam ukazala  na korisnost D vitamina. Upućuju nas da povećanje unosa D vitamina ima pozitivan učinak kod liječenja depresije. Rezultati  su predstavljeni krajem svibnja na 94. godišnjem susretu Endokrinološkog društva u Houstonu te upućuju na to da je korekcija zbog nedostatka D vitamina korisna i blagotvorna.

atma.hr – 39

Istraživanje je pokazalo da žene nisu mijenjale terapiju antidepresiva niti druge faktore u okruženju. Jedini faktor koji su mijenjale bio je taj da su povećale unos D vitamina.

Pathak je predstavila istraživanje svoga tima na tri žene u dobi između 42 i 66 godina. Svim pacijenticama je već prije dijagnosticiran depresivni poremećaj, također poznat i kao klinička depresija te su podvrgnute antidepresivnoj  terapiji. Kao dodatak tome, pacijentice su također koristile terapiju za dijabetes tipa 2 ili za hipotiroiditis-neaktivnu jetru.

Žene su imale različite faktore za nedostatak D vitamina, od niskog unosa D vitamina do slabe izloženosti suncu. Sve su se podvrgnule krvnom testu 25-hidroksivitamin D te je kod sve tri otkrivena niska razina vitamina D, od 8,9 do 14,5 ng/mL (nanograma / mililitru).

Razina ispod 21ng/ml smatra se nedostatkom vitamina D dok je normalna razina po Endokrinološkom društvu 30ng/ml.

Tijekom razdoblja od 8 do 12 tjedana, ženama je u oralnom obliku davan D vitamin kao zamjenska terapija, koja je dovela njihovu razinu D vitamina  u normalu (32-38 ng/ml).

atma.hr – 39

Žene  su nakon terapije potvrdile da su sve tri osjetile značajno poboljšanje kod kliničke depresije. Ovo istraživanje nije prvo koje predlaže da D vitamin ima pozitivan učinak na raspoloženje i depresiju. Dr. Pathak tvrdi da su rezultati pokazali potrebu za kvalitetnijim kliničkim testovima da se dokaže jesu li ti rezultati tipični ili odstupanja.

Ranija ispitivanja istražitelja s fakulteta Loyal u Chicagu pokazala su da bi D vitamin mogao pomoći u podizanju raspoloženja onima koji žive u hladnijim klimama tijekom zime. Postoji dokaz koji sugerira da dodatci D vitamina mogu smanjiti učinak inzulina. Ako stabiliziramo razinu inzulina, mogli bi jednostavno i jeftino popraviti razinu šećera u krvi i reducirati simptome depresije za ove žene, piše Naturalnews.

dnevno.hr

AKCIJA!!! Polaris – polarizacijski disk

polaris zeleni 55f1520240c70 600xr 1

POLARIS – doživotni kućni terapeut: Energija koja iscjeljuje i pomlađuje!

S POLARIS-om u rukama postajete vrhunski iscjeljitelj bez ijednog dana obuke.

POLARIS disk pojačava priliv prirodne životne energije, tzv bioenergije.

On jednostavno višestruko pojačava dotok vitalne energije (bioenergije) u naš organizam i potiče ga da se sam izliječi na sasvim prirodan način.

Mogu ga koristiti svi ukućani, djeca, vaši ljubimci i vaše biljke

POLARIS se može koristiti na način da punite energetske centre (tzv. čakre) koji su, po područjima, zaduženi za opskrbu organa vitalnom energijom – ili izravno na bolna mjesta ili tamo gdje imate problem.

Na polaris disk također možete staviti vrč s vodom. Za 30 min dobit ćete najmoćniji ljekoviti napitak. Umjesto mrtve i beskorisne vode, piti ćete živu i energiziranu vodu vrlo ugodnog okusa – piti ćete čistu energiju neophodnu vašem organizmu.

Malom novčanom investicijom ljudi dobivaju svog doživotnog kućnog energoterapeuta i prijatelja u nevolji.

POLARIS ima neograničeno trajanje.

Cijena: 299 kn