Designed by Freepik

Liječila se tim narodnim lijekom točno mjesec dana, ne propuštajući ni dan.

atma.hr – 78
Prijateljici moje mame, Svjetlani, postavili su prije nekoliko godina na očnoj klinici vrlo neugodnu dijagnozu – mrena. Naravno, jako se zabrinula i odlučila se podvrgnuti liječenju. Prepisali su joj specijalne kapi za oči i naočale, piše uspesnazena.com.

Međutim, nakon šest mjeseci, pregled je pokazao da se ništa nije promijenilo – mrena je i dalje bila prisutna. Dobro je bar da se stanje nije pogoršalo, bolest nije napredovala.

Onda je čula od ljudi u čekaonici kod liječnika, da za liječenje mrene postoji dobar narodni lijek, poznate iscjeliteljice. Posavjetovala se s liječnicima, ali oni su bili skeptični. Ipak je odlučila isprobati i tu terapiju.

Liječila se tim narodnim lijekom točno mjesec dana, ne propuštajući ni dan i što se dogodilo? Na sljedećoj kontroli, liječnici nisu pronašli ni traga od mrene – sasvim je nestala! Vid joj se također znatno poboljšao.

atma.hr – 39

Recept:

Potreban vam je komad flanelske tkanine, dovoljno guste da drži vodu. Sašijte od nje dvije vrećice, veličine 5 x 5 centimetara. Zatim u svaku vrećicu stavite po tri u vrh pune žličice sjemena kopra.

Vrećice vežite, stavite u emajliranu posudu i prelijte hladnom vodom, tako da budu sasvim potopljene. Posudu zagrijte do ključanja i kuhajte sjeme kopra u vrećicama dvije minute. Zatim izvadite vrećice cjediljkom na tanjurić, da se iz njih ocijedi voda.

Još tople vrećice stavite na zatvorene oči. Prekrijte ih celofanom i toplim ručnikom. Držite ih na očima dok se ne ohlade, oko 10-15 minuta.

Ovaj tretman se radi navečer, prije spavanja. Tako pripremljene vrećice se mogu upotrijebiti dva puta, a zatim se sjeme baca. Same vrećice se ne bacaju – dovoljno ih je isprati čistom vodom, bez sapuna, napuniti novim sjemenom i nastaviti liječenje. Svaki put treba uzeti novu, čistu vodu.

Isprobajte ovaj recept. Nadam se da će vam pomoći, kao što je pomogao prijateljici moje mame.

uspesnazena.com

atma.hr – 78