Foto: pixabay.com

Dobra atmosfera, osjećaj mira, blagostanja i obilje pozitivne energije želimo svi u našem obiteljskom gnijezdu. To možete postići na vrlo jednostavan način – unesite sljedećih osam predmeta u kuću i zaštitite se ili odstranite negativnu energiju!

atma.hr – 52
1. Bambus – biljka koja donosi sreću u dom

Bambus je biljka koja će vam donijeti sreću i najpoznatiji je feng shui “lijek” protiv loše energije i simbolizira napredak u domu! Lako se uzgaja i vrlo je tolerantan na različite uvjete.

Ova biljka je simbol dobre sreće. Elegantno stablo bambusa odlično će izgledati u domu ili uredu.

2. Feng shui fontana za zdravlje i bogatstvo

Prelijepa  fontana je omiljeni “lijek” po feng shuiju i možete je staviti u dvorište, kuću ili ured. Ova fontana kombinira nježan zvuk zvončića i vode i donosi mir i potrebnu energiju.

Pronađite ove fontanice u bolje opskrbljenim trgovinama za opremanje doma ili orijentalnim trgovinama.

3. Svijeća – snažan vatreni element

Palite li svijeće u svom domu? Nadamo se da to činite! Svijeće su među najmoćnijim Feng- Shui „lijekovima”. Rasvjeta pomoću svijeća svakako će podići energiju u bilo kojem prostoru. I koliko lijepih svijećnjaka imate koji bi podržali ovaj vatreni element?

Predlažemo da nabavite crveni svijećnjak. Crvena boja će ispuniti dom sjajnom energijom, a kvalitetni svijećnjak simbolizira dug život.

Napomena: Radi sigurnosti, koristite uvijek svijećnjake , imajte nadzor nad vatrom, udaljite svijeće od zavjesa. Pokušajte koristiti što prirodnije svijeće, bez parafina, s prirodnim bojama i mirisima.

Ovdje pročitajte gdje staviti svijeće određenih boja.

atma.hr – 52
4. Napravite dobru energiju uz pomoć  slike

Dobra umjetnička slika po feng shui načelima može značajno poboljšati energija u prostoru. Odaberite sliku ovisno o tome kakvu energiju želite u tom prostoru.

Na primjer: dobar izbor za spavaću sobu bile bi nježne slike, dok aktivna i vibrantna umjetnička djela ostavite za ured.

Ukoliko želite poboljšati ljubav, feng šui ima lijek za vas! Romantična slika postavljena na jugozapad ojačat će vašu ljubav!

5. Potjerajte negativne “sile” uz pomoć vjetrenih zvončića

Zvončići za dom i dvorište ili vjetrena zvona imaju više primjena u feng shuiju.

Iako mnogi misle da je najbolje mjesto za njih vani, jer će uz pomoć vjetra svirati prelijepim zvucima, odličan su ukras i za dom, a po feng shui načelima najbolji su način za otjerati negativnu energiju iz doma.

6. Esencijalna ulja za mir i blagostanje

Svakodnevna upotreba esencijalnih ulja u domu ili uredu je glavna preporuka feng shuija. Možete ih koristiti za različite namjene – za čišćenje, relaksiranje, za dodatnu energiju ili ako udišete ove mirisne note.

U trgovinama možete nabaviti komplet svijeće / svijećnjaka s esencijalnim uljima koji će cijeli vaš dom ispuniti ugodnim notama. Kupujte prirodna ulja, ne sintetička.

Postavite jedan svijećnjak u kupaonicu, a drugi u spavaću sobu i napravite ugodnu atmosferu u kojoj ćete se potpuno opustiti i izliječiti od lošeg raspoloženja.

atma.hr – 52
7. Napravite dobru energiju uz pomoć ogledala

Ogledala su “aspirin” u feng shuiju. Postavljena na odgovarajuća mjesta, ona mogu podići razinu energije. Ogledala također mogu donijeti mir i osvježenje u dom. Nemojte ih stavljati u spavaće sobe.

Najbolji izbor su veća, okrugla, obla ogledala. Izbjegavajte moderna, razlomljeno-isprekidana, trokutasta, premala i ogledala oštrih i šiljastih rubova.

Ovdje pročitajte više o korištenju ogledala.

8. Kupite Budinu ili neku drugu pozitivnu figuricu za svoj životni prostor

Ukoliko ste jedna od osoba koja ima malo vremena za sebe, meditaciju ili jogu, možete u svoj dom donijeti mir tako što ćete postaviti Budinu (ili neku drugu svetu) figuru.

Osim što će donijeti mir i spokoj u dom, figura Bude se lijepo slaže uz skoro sve interijere.

stil.kurir

23 TESLINA PLOČA