Foto: commons.wikimedia.org

Dolph Lundgren  otkrio je nov režim prehrane tijekom intervjua u britanskoj TV emisiji “Good Morning Britain”. Lundgren, zvijezda filma “Rocky IV” i “The Expendables” poznat je po svojoj tjelesnoj građi, a na pitanje koja je njegova tajna u tome što izgleda fantastično u 62. godini, Lundgren je odgovorio da isprobava veganstvo.

atma.hr – 78
Švedski glumac Dolph Lundgren je u emisiji “Good Morning Britain” voditelju Piersu Morganu otkrio da je otkrio nov režim prehrane i da je postao vegan. Glumac kaže da ga je dokumentarni film “Changers Changers” inspirirao da prijeđe biljnu prehranu.

Lundgren, zvijezda filma “Rocky IV” (1985) i “The Expendables” poznat je po svojoj tjelesnoj građi. Na pitanje koja je njegova tajna u tome što izgleda fantastično u 62. godini, Lundgren je odgovorio da isprobava veganstvo.

https://www.instagram.com/p/B1uBXRshqfs/?utm_source=ig_embed

atma.hr – 39

Zdravstvene prednosti biljne prehrane

Švedski glumac rekao je da se osjeća zdravije nakon što je mjesec dana bio na biljnoj prehrani. Lundgren je dodao da je gledanje njegovog prijatelja Arnolda Schwarzeneggera u dokumentarcu “The Game Changers” ono što ga je potaknulo na eksperimentiranje s biljnom prehranom.

Lundgren je izjavio kako je osjetio zdravstvena poboljšanja, uključujući smanjeni umor i “stalniju” razinu šećera u krvi. Iako nije u potpunosti vegan, Schwarzenegger je pobornik biljne hrane.

Lundgren je također u šali rekao Morganu da uživa i u poboljšanju seksualnih performansi za „15 posto“ otkako je postao vegan.

Morgan je posebno poznat po snažnim osjećajima prema veganstvu, a kada se snagator Patrick Baboumian, koji glumi u “The Game Changers” također pojavio u emisiji “Good Morning Britain”, Morgan je pristao pogledati dokumentarni film.

atma.hr – 78
Jedi kao “The Game Changers”

U filmu “The Game Changers”, elitni trener specijalnih snaga James Wilks razgovara s drugim sportašima i postavlja pitanje je li meso zapravo najbolji oblik proteina. Prema Wilksu, mnogi sportaši prelaze na biljnu hranu zbog brojnih zdravstvenih koristi.

Izjavio je da su sportaši u kontaktu sa svojim tijelima na način na koji mnogi “obični” ljudi nisu. “Mnogi od njih kažu mi da mogu osjetiti kako životinjska hranu povećava upalu i usporava ih”, kaže Wilks.

Na pitanje hoće li ostati vegan, Lundgren je jednostavno rekao: „Sviđa mi se.“ Dodao je da se sada osjeća lakšim i da je veganska bodybuilding dijeta zabavnija od „dosadne“ piletine i riže. “Možete se malo zabaviti s prehranom kao vegan”, rekao je Lundgren.

U filmu “Escape Plan” (2013) Schwarzenegger kaže Sylvesteru Stalloneu „Udaraš kao vegetarijanac“, ali možda je to najbolje smatrati komplimentom. I Schwarzenegger i Lundgren postigli su pozitivne rezultate s biljnom prehranom.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

51 VEGAN 100%

VEGAN 100%

Vegan100

Knjiga za sve one koji žele jednostavne i prije svega ukusne recepte

Bez obzira jeste li početnik, želite samo isprobati veganstvo ili ste vegan u potrazi za novim, gurmanskim receptima ova će vas knjiga oduševiti.

Više od sto recepata u ovoj knjizi koja pršti bojama i okusima posvećeno je uživanju u hrani. Od osnovnih recepata za biljna „mlijeka„ preko jela za doručak, ručak ili lagani obrok do juha, užina, burgera i božanstvenih slastica i napitaka Gaz Oakley, profesionalni chef donosi ono najbolje u veganskoj kuhinji.

Cijena: 149 kn - Kupi ovdje