Foto: pixabay.com

Ovdje ćemo vas upoznati s jednim od najcjenjenih protokola na svijetu koji je osmišljen za liječenje najtežih oboljenja, a posebno tumora. Radi se od proteinsko-uljnom protokolu koji je osmislila njemačka doktorica biokemije Johanne  Budwig, žena koja je 7 puta nominirana za Nobelovu nagradu.

atma.hr – 78
Protokol se sastoji od konzumiranja smjese sastavljene od mladog sira, lanenih sjemenki i ulja, te preporuka koje vrstu hrane treba jesti, a koje obavezno izbjegavati uz korištenje smjese.

Protokol je vrlo priznat i jako uspješan u liječenju najtežih bolesti, a primjenjuje se doslovno širom planete zemlje, posebno u zapadnoj civilizaciji. Za ovu metodu može se reći da je vjerovatno najuspješniji i najrašireniji alternativni način liječenja tumora i drugih oboljenja koji ne uključuje kemikalije i  lijekove, a osmišljen je od strane  jednog doktora biokemije.

Protokol je razvijen u cilju liječenja većine vrsta raka, ali je uspješno korišten i kod degenerativnih bolesti, artritisa, dijabetesa, visokog pritiska, multiple skleroze, srčanih oboljenja, psorijaze ili i drugih oboljenja i stanja. Dr Budwig, njene kolege i sljedbenici tvrdili su da su imali veliki broj slučajeva smanjenja i potpune regresije različitih vrsta raka.

Sada kada vjerovatno imamo vašu pažnju preći ćemo na konkretne sastojke i način pravljenja i konzumiranja:

Sastojci jednodnevne doze za teže oboljele:

 • 6 jušnih žlica lanenog ulja
 • 12 jušnih žlica mladog kravljeg sira
 • 4 jušne žlice sirovog sjemena lana

Pomješajte sir i ulje u posudu i umutite štapnim ili običnim mikserom 1-2 minute dok ne dobijete jednoličnu pjenastu masu u kojoj se ne nazire ulje. Potom sameljite sjemenke lana u mlinu za kavu u trajanju od 10-15 sekundi. Dodajte sjemenke u smjesu sira i ulja i sve opet dobro promješajte. Na kraju možete, ali ne morate dodati žlicu domaćeg sirovog meda.

atma.hr – 39

Umutite  još jednom sve zajedno. Smjesu trebate pojesti isključivo svježe napravljenu u roku od maksimalno 15 minuta od miješanja. Sjemenke lana uvijek sameljite prije miješanja, nemojte ih mljeti unaprijed niti kupovati samljevene jer dolazi do oksidacije i gubitka upotrebne vrijednosti.

Za lakše slučajeve i oboljenja i preventivnu upotrebu koristi se pola navedene doze na dan. Smjesa se koristi svaki dan, a kod težih oblika bolesti koristi se trajno odnosno doživotno.

U smjesu možete slobodno dodati sve vrste sirovog povrća ili voća ili sirove orašaste plodove.

Hladno prešano ulje lana možete pronaći u većini supermarketa i prodavaonica zdrave hrane, a po njegovom otvaranju važno je da ga držite u frižrideru jer je jako kvarljivo.

U pojedinim slučajevima na početku primjene dolazi do lakše vrtoglavice kod nekih pacijenata, a u tom se slučaju preporučuje prvih nekoliko dana konzumiranja svježeg čaja od mente koji će poništiti pojavu vrtoglavice.

Protokol podrazumijeva dozvoljenu i zabranjenu hranu i piće prvenstveno za oboljele od raka.

Dozvoljene i preporučene stavke

Stevia kao zaslađivač, sirovi domaći med, datulje, smokve, bobičasto voće

 • Sve biljke i povrće bez dodataka, sirovo ili sušeno, može i zamrznuto
 • Svi orašasti plodovi, ali sirovi i neprženi osim kikirikija
 • Sirovi i neprocesuirani kakao i nezaslađeno kokosovo mlijeko
 • Svi čajevi
 • Sve vrste integralnog brašna
 • Kiseli krastavci i ostale isključivo prirodno kiseljene namirnice  bez konzervansa
 • Sve vrste voća bez umjetnog šećera
 • Maslinovo i druga hladno prešana ulja, nerafinirana
 • Nemasni sirevi
 • Izlaganje suncu kad god je moguće, ali ne ljetnom i jakom nego jutarnjem i večernjem uz što više kretanja
 • 2-3 litra vode na dan

atma.hr – 75Što izbjegavati

Hidrogenizirane masnoće i rafinirana ulja

 • Životinjske masnoće
 • Meso posebno sve vrste svinjskog kao i sve ostale vrste crvenog mesa
 • Morski plodovi (rakovi, škampi i sve vrste riba s tvrdom ljušturom)
 • Bijeli kruh i sve tjestenine od bijelog brašna strogo su zabranjene
 • Sladoledi i punomasni mliječni proizvodi
 • Šećer i slični jako zaslađeni proizvodi strogo su zabranjeni
 • Sva jako procesirana i konzervirana hrana
 • Svi kemijski proizvodi za domaćinstvo (koristiti ocat i sodu bikarbonu za čišćenje)
 • Zabranjeno je korisiti mikrovalnu, teflonsko i aluminijumsko posuđe, korisititi samo porculansko, nehrđajući čelik, vatrostalno staklo i sl.

Ovaj spisak nekih od dozvoljenih i zabranjenih stavki za korištenje u protokolu prvenstveno se odnosi na oboljele od raka, ali je vrlo koristan vodič i za zdrave ljude u prevenciji raka i drugih teških bolesti.

Sir pokušajte nabaviti kod ljudi koji poštuju krave, ne hrane ih drogama i lijekovima, brinu se o njima s ljubavlju i ne uzgajaju ih zbog klanja.

U ovom tekstu zbog obima nismo u stanju ići u detaljnije načine i korištenje hrane, ali u linkovima koje donosimo na kraju teksta kao i na mnogim stranicama i forumima  na internetu možete pronaći mnoštvo uputa i knjiga kako i što koristiti.

Mnogobrojni su pacijenti na svim kontinentima koji tvrde da su se izliječili i izvršili regresiju raka i drugih teških oboljenja koristeći protokol Dr Budwig. Također možete pronaći i mnogobrojne forume na internetu kojima tisuće pacijenata na osobnim primjerima iznosi detalje primjene i uspjeha ovoga protokola.

atma.hr – 78
Kako su svi predloženi sastojci vrlo zdravi i potpuno neškodljivi toplo preporučujemo svim zainteresiranim da informiraju o detaljima i eventualnoj primjeni protokola ove njemačke doktorice biokemije  koja je umrla 2003. godine  u svojoj 96. godini starosti.

Naravno, svjesni smo i oprečnih teorija prema kojima treba izbjegavati životinjski protein u bilo kojem obliku, a to smo i spomenuli u ovom članku.

ZdravljeBEZdoktora

Izvori i linkovi:

http://www.budwigcenter.com/the-budwig-diet.php

http://www.rak-prehrana.com/hr/hrana-i-dodaci-prehrani/dr-budwig-protokol-laneno-ulje-i-sir

http://www.cancure.org/budwig_diet.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Johanna_Budwig

http://www.canceractive.com/cancer-active-page-link.aspx?n=2105

64 RAK – ŠTO SVE MOŽETE UČINITI

ŠTO SVE MOŽETE UČINITI KADA VAM DIJAGNOSTICIRAJU RAK

"Ja imam rak. Rak nema mene." - Moj put u iscjeljenje

Sophie Sabbage bila je sretno udana majka kada joj je u 48. dijagnosticiran rak pluća u zadnjem, terminalnom stadiju. Šokantna dijagnoza bila je početak nevjerojatno putovanja prema iscjeljenju i transformaciji njezinog života – na bolje.

Prekrasno napisana, emotivna i hrabra osobna priča uz mnoštvo praktičnih savjeta opisuje put dubokog, istinskog iscjeljenja. Sophie otvoreno piše o svojim istraživanjima, tretmanima, svojem načinu prehrane i izvorima koji su joj pomogli, ali i o osobnim odnosima, emocijama i duhovnim tehnikama na svom putu.

POVEZANI TEKSTOVI

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.