Medical photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Važan faktor zdravlja i ljepote ovisi o tome kako se toksini mogu izdvojiti i izbaciti iz tijela. Pravo čišćenje tijela nastaje tek onda kada izbacimo otpad iz organizma.

atma.hr – 78
Možete voditi računa o svom tijelu, zdravlju i figuri koliko god želite, ali tijelo neće postati idealno ako sadrži nepotrebne stvari. Govorimo o otpadu u vašem tijelu. Zbog toga, detoksikacija (razne metode čišćenja tijela) postaje sve popularnija u svetu.

Dobar detoks program treba biti nježan, ali učinkovit. Dobar detoks se temelji na dobrim navikama.

Doktor Matty je specijalist za zdrav život i vrlo je popularan zbog svoje metode “Tanke noge i ravan trbuh od Mattyja”. On ima obožavatelje širom svijeta koji su zahvaljujući njegovoj metodi smršavili i stekli kvalitetnije uvjete za život.

Doktor Matty piše: “Ako želite imate čistu kožu i mršavo tijelo, trebate istrenirati tijelo da pravilno izbacuje otpad (znoj, urin i stolicu).”

Akumulacija ovog otpada se manifestira lošom probavom, suhom kožom i gubitkom kose. Važan faktor zdravlja i ljepote ovisi o tome kako se toksini mogu izdvojiti i izbaciti iz tijela. Pravo čišćenje tijela nastaje tek onda kada izbacimo otpad iz organizma.

atma.hr – 39

1. Jutarnja navika

Kada se probudite, ne ustajte odmah. Prvo obujte čarape, prije nego što spustite noge na pod. Čarape ne griju noge, nego im zadržavaju toplinu.

Čak i u najtoplijem vremenu, ova metoda djeluje na poticanje prirodnog metabolizma i pravilnog protoka krvi, uklanjajući edeme iz ekstremiteta. Važno je da vam nikad gležnjevi i stopala ne budu hladni.

2. Navike prije večere

Popijte čašu pročišćene vode koja je iste temperature kao vaša tjelesna temperatura.

Struk će vam biti deblji ako pijete previše vruće ili previše hladne napitke. A tekućina koja je približno iste temperature kao i vaše tijelo, pomoći će vam da izbacite toksine iz organizma.

Čaša vode prije obroka smanjit će količinu vašeg ručka i dovesti do sitosti. Također je vrlo bitno da vodu pijete dok stojite uspravno, jer će na taj način brže doći do stomaka.

atma.hr – 78
3. Prehrambene navike

Pljuvačka je vrlo bitna. Ona potiče bržu probavu hrane. Današnji čovjek ima manjak pljuvačke jer jede prerađenu hranu koja ne izaziva izlučivanje pljuvačke.

Kako biste pospješili izlučivanje pljuvačke, prije jela isplazite jako jezik u trajanju od 60 sekundi. Pljuvačka će sama poteći što znači da će vam organizam odmah započeti proces probave hrane.

4. Navike s voćem

Doktor Mati napominje da je vrlo važno vrijeme kada jedete voće. On savjetuje da, ako nemate stomačnih problema, voće jedete ujutro, na prazan stomak, jer će jedino tada tijelo uzeti sve potrebne vitamine.

Kada nakon jela jedemo voće, na primjer, popodne ili navečer, proces probave traje duže.

stil.kurir

73 DETOKS OD A DO Ž

banner za knjige detoks