atma.hr – 52
Znate li što je SVE potrebno da imate optimalno zdravlje i osjećate se dobro?

To su SAMO tri stvari!


Widget not in any sidebars

Tri su ključne stvari za zdravlje, ozdravljenje i to da se osjećate dobro:

  1. ono što jedete
  2. koliko ste fizički aktivni
  3. koliko brzo i kako možete resetirati svoj živčani sustav

Znamo da su naši izbori hrane vrlo važni jer je hrana ono što nam daje potrebne vitamine, minerale i ostale hranjive tvari.

Također znamo da je fizička aktivnost bilo to vježbanje, trčanje, hodanje isto tako od iznimne važnosti.

Ali što je s onom trećom stvari, resetiranjem našeg živčanog sustava?

Što s tim?

Odgovor leži u količini stresa koji imate u svom životu i koliko čvrsto je on povezan s vašim zdravstvenim tegobama i bolestima.

Kroničan stres uništava organizam jer u našem tijelu izaziva bori se ili bježi reakciju, o tome sam već pisala ovdje  i samim time otpušta stresne hormone adrenalin i kortizol u krvotok.

Ovdje je jedno kliničko istraživanje koje pokazuje odnos stresa i količine kortizola u tijelu.

Kako bi prekinuli taj krug vaš zadatak je resetirati vlastiti živčani sustav.

I znate li što mnogi psiholozi, liječnici i stručnjaci preporučuju?

Upravo tapkanje!

atma.hr – 39

Dr. Mark Hyman, jedan od vodećih liječnika funkcionalne medicine  opisao je tapkanje ovim riječima: „Tapkanje je jedno od najdirektnijih i najmoćnijih načina da ogulite slojeve kroničnoga stresa. Vrlo je efektivan na jako teškim i različitim problemima.

Ako želite naučiti kako prevladati bolesti, kreirati dugovječnost, imati dugotrajno zdravlje i kvalitetan život ili si samo pomoći kod stresa i osjećati se bolje i poletnije naučite tapkati.

Danijela Medaković                                                                                
[email protected]
095 7421 162
www.tapkanje.eu


Osho: Zdrav emocionalni život – Pretvorite strah, bijes i ljubomoru u kreativnu energiju

Prethodna objavaNumerologija otkriva tajne: Kakvi ste kada volite?
Slijedeća objavaOvih 6 stvari sretni ljudi nikada ne rade
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.