Pripremao sam se za govor na konferenciji i odlučio sam ponijeti naranču sa sobom kao rekvizit za moje predavanje. Započeo sam razgovor s mladićem koji je sjedio u prednjem redu…
“Ako ja stisnem ovu naranču najjače što mogu, što će izaći?”, upitao sam ga.

Gledao me je kao da sam malo poludio i rekao “Sok, naravno”.

“Misliš li da će sok od jabuke izaći iz nje?”

“Ne”, smijao se on.

“Možda sok od grejpa?”

“Ne!”

“Što će onda izaći iz nje?”

“Sok od naranče, naravno.”

“Zašto? Zašto kada stisneš naranču izađe sok od naranče?”

Vjerojatno je bio malo iznerviran u tom trenutku s mojim pitanjima.

“Pa, to je naranča i to je ono što je unutra!”

Klimnuo sam glavom.

“Ajmo pretpostaviti da ova naranča nije naranča, već da si to ti. I netko te stišće, vrši pritisak na tebe, kaže nešto što ne voliš, vrijeđa te. I iz tebe izlazi bijes, mržnja, gorčina i strah. Zašto? Odgovor je, kao što nam je naš mladi prijatelj rekao, zato što se to nalazi u nama.”


Widget not in any sidebars

To je jedna od najvećih lekcija života. Što izlazi iz vas kada vas život stisne? Kada vas netko povrijedi ili vas vrijeđa? Ako bijes, bol i strah izlaze iz vas, to je zato što se to nalazi u vama. Nije važno tko vas stišće – vaša majka, brat, djeca, šef ili država.

Ako netko kaže nešto o vama što se vama ne sviđa, ono što izađe iz vas je ono što se nalazi u vama. A ono što se nalazi u vama ovisi o vama, to je vaš izbor.

Kada vas netko tlači i iz vas izađe bilo što drugo osim ljubavi, to je zato što ste dopustili da to bude u vama. Jednom kada odbacite sve te negativne stvari koje ne želite u vašem životu i zamijenite ih s ljubavlju, vodit ćete izuzetno funkcionalan život.

Hvala ti, moj mladi prijatelju, evo naranča za tebe!Prethodna objavaOva revolucionarna liječnica izliječila je 20 000 ljudi od neizlječivih bolesti uz pomoć OVOGA!
Slijedeća objavaNauči ne rasipati vrijeme i energiju na ljude koje ne možeš usrećiti
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.