Toliko je nas odraslo u uvjerenju da smo ova tijela koja nosimo unaokolo, posao koji radimo ili religija koju prakticiramo. Naši su životi su toliko zaokupirani izvanjskim okupacijama, stvarima i situacijama koje se neprestano mijenjaju. Ipak negdje duboko unutar našeg bića osjećamo da smo mi kao osobena energija isti. Možda niste toliko tome pridavali pažnje, ali ako to napravite otkrit ćete da se vi kao biće nikad ne mijenjate i da ste ‘zarobljeni’ u promjenjivom svijetu.

atma.hr – 52
Jednog će dana vaši fizički elementi biti zakopani ispod nekog nadgrobnog kamena na kojem će biti ispisani podaci vašeg rođenja i vaše smrti. Ali vaše unutarnje biće zna da ste vječni. To je prirodni osjećaj koji je uvijek prisutan. Ako je prirodno umrijeti zašto se nikome od nas ne sviđa ta ideja?

Mi smo bezgranična vječna bića. Ono što je rođeno to će i umrijeti, dok ono što nije rođeno nikad neće umrijeti. Vi kao ‘duhovno biće’ niste nikad rođeni. Ovaj život su samo ‘zagrade u vječnosti’. U jednom trenutku (ili više njih) zagrada se otvara, i za to vrijeme imamo ovozemaljsku percepciju života. Kad se zagrada zatvori, život se nastavlja.

Kada spoznamo ovu istinu, naš se život uvelike mijenja i u stanju smo vidjeti širu sliku i spoznati svoju ulogu i svrhu u ovom svijetu. Mi smo dio ove inteligentne kreacije i ovdje smo iz neke svrhe. Spoznavanje te svrhe je najveći izazov u ovom životu.

“Dva najvažnija dana u vašem životu su dan kada se rodite i dan kada saznate zašto.” – Mark Twain

atma.hr – 52
Iako se ovaj život doima stvarnim ili bolje rečeno, doima se kao jedina moguća stvarnost, on je takav zapravo samo zato jer ga mi tako doživljavamo. U vedskoj se mudrosti često spominje slijedeći primjer: Kada na cesti ugledamo uže, možemo pomisliti od njega da je zmija i stvarno se uplašiti. Naš je doživljaj jednako stvaran. Spoznati kako su naša percepcija i stvarnost dvije odvojene stvari je vrlo moćna spoznaja.

“Kada promijenimo način na koji promatramo stvari, stvari koje promatramo se mijenjaju.”  – Wayne Dyer

Napisao: Dario Duišin Džunić
Instagram: darioduisindzunic
Facebook: https://www.facebook.com/dharma3d