Da bi danas mogli biti čovjek, neophodno je izgraditi puno snažnije duhovne sposobnosti nego što je to bilo prije stotinu godina.
Rudolf Steiner (1861. – 1925.)

U prvom dijelu upoznali smo se s osnovama duhovne higijene, taj članak možete pročitati – ovdje.

Kroz ovaj drugi edukativni članak saznat ćete o dodatnim naprednijim metodama kojima možemo njegovati naš duhovni dio nas.

Članak piše: Nada Šegvić, Theta Centar ( www.thetacentar.com )

PREUZMITE ŽIVOT U SVOJE RUKE

Jednom kad krenemo na putovanje u traženju i spoznaji sebe, tko mi stvarno jesmo, zašto smo ovdje, da li sve ovo što vidimo oko sebe ima neku dublju poruku, tada se otvara jedna nova dimenzija našeg života. Tada se otvara vrijeme za vas. Hoćete li to zanemariti i uroniti natrag u iluziju koju vam drugi nameću ili ćete stvarati svoju sliku života?

KADA I KAKO RADITI VJEŽBE

U prvom članku o duhovnoj higijeni navela sam vježbe koje podučavamo na Osnovnom ThetaHealing® tečaju, kao dio dnevne duhovne higijene. U ovom članku proći ćemo vježbe koje se rade po potrebi, kad osjetite da je vašem kopanju tj. mijenjaju uvjerenja potrebna dodatna podrška u energetskom radu. Vianna, osnivačica Theta healinga, kanalizirala je moćne vježbe koje pomažu u rastvaranju iluzije i približavaju vas vašem božanskom biću. Sve vježbe navedene u ovom članku dio su programa Naprednog ThetaHealing® tečaja.
Bezuvjetna ljubav ključni je element za iscjeljivanje. Zato sve vježbe radimo kroz energiju bezuvjetne ljubavi Stvoritelja svega što jest iz 7. nivoa postojanja.

OSLOBAĐANJE PROŠLOSTI

Naša podsvjest živi u vječnom sadašnjem trenutku. Od trenutka začeća, kao fetus u utrobi majke, upijamo majčine osjećaje i uvjerenja, dojmove iz okoline, ako nismo bili željeno dijete ili spol, ili je bilo puno svađe u obitelji, stresnih okolnosti, to može oštetiti našu emocionalnu strukturu i stvoriti psihološke simptome kao što su depresivna stanja, bipolarni poremećaj, autizam, kompulzivno ponašanje i mnoge druge. SLANJE LJUBAVI DJETETU U MATERNICI moćna je vježba kojom iscjeljujemo neuronsku strukturu fetusa i vraćamo osjećaj voljenosti i pravo na postojanje.

Na našem putovanju kroz inkarnacije, možemo doživjeti traumatična iskustva, proći kroz veliku patnju i bol i osjećati se shrvano i slomljeno duboko na razini duše. ISCJELJIVANJE SLOMLJENE DUŠE moćan je proces zacjeljivanja brazda i pukotina i vraćanje cjelovitosti vašoj duši. Kada se duša iscijeli, vraća vam se životna energija i smisao života.

Kad se osjećate rastrešeno, zbunjeno ili kaotično dobro je povući SLOBODNO PLUTAJUĆA SJEĆANJA, zapise koji doslovce nisu pohranjeni i sortirani u vašoj neuronskoj strukturi jer niste bili u svjesnom stanju. Često se to dešava prilikom traumatičnih iskustava, kod alkoholiziranih stanja, prilikom operacija, ili padanja u nesvijest itd. Ti zapisi su ostali slobodno plutati oko mozga i u vašoj auri. Jednom kad se počiste, osjetit ćete da imate veći fokus i koncentraciju i da ste mentalno i emotivno stabilniji.

SPOZNAJA DA SE ŽIVOT NASTAVLJA

Theta moždani val nam omogućava da nadiđemo ovu stvarnost i da se sa sviješću povežemo s ostalim nivoima postojanja. Na taj način nam se otvara jedna druga perspektiva cijelog postojanja. PRIČANJE S PRECIMA ili UMRLIM OSOBAMA koje nakon smrti odlaze na četvrti nivo postojanja pomaže u otpuštanju duboke tuge zbog smrti voljene osobe ili razrješavanje nekih uvjerenja vezanih za umrlu osobu. Kad jednom osjetite i spoznate kroz Stvoritelja da se život nastavlja, da su vaši preci i dalje živi, otpustit ćete strah od smrti i bit će vam lakše prihvatiti ovu fizičku stvarnost.

PROTOK LJUBAVI

Jedna od najmoćnijih vježbi u Theta healingu je PJESMA SRCA. Mnogi ljudi su vrlo senzibilni i osjećaju tuđe energije, do te mjere da ih proživljavaju kao da su dio njih, a da toga nisu ni svjesni. Samim rođenjem na ovoj planeti upijamo energije koje je čovječanstvo kumuliralo kroz stoljeća, kao što su tuga, ljutnja, zamjeranja, frustracije koje je prouzročio rat, glad i neimaština, i to preko snažnog elektromagnetskog polja srca. Kroz zvuk tona koji pjeva naše srce, oslobađamo tu energiju i stvaramo novi protok kroz srčanu čakru.

ENERGETSKA PODRŠKA PROSTORA I PREDMETA KOJI VAS OKRUŽUJU

duhovna higijena 1

Prostor u kojem živimo, kao i predmeti koje koristimo nose energetske imprinte svega što se zbivalo oko njih i unutar njih. Kako budemo čistili svoj sustav vjerovanja, ta stara energija nam više neće pasati i možda ćemo se osjećati nelagodno. Kroz Stvoritelja svega što jest iz 7. nivoa jednostavno se iz prostora povuku i očiste emocije koje su tamo zaostale, te sva negativna energija koja nam više ničemu ne služi. Nakon toga poučite svoj dom kakav je osjećaj imati radost, ljubav, sigurnost, i sve ono što će vas podržati u vašem duhovnom rastu. Nekretnine i zemljišta mogu zadržati bačene kletve od prošlih generacija, koje se s lakoćom oslobađaju i šalju Stvoritelju.

IGRAJTE SE S VREMENSKOM DIMENZIJOM

Možda vam izgleda vrlo stvarno, ali vremenska dimenzija je iluzija. Jednom kad naučite upravljati vremenskom dimenzijom, postat ćete kreator svog života. Prakticirajte ovu toliko jednostavno, a toliko moćnu vježbu u trenucima kad vjerujete da nemate dovoljno vremena, kad ste stisnuti rokovima. Jednostavno rastegnite vrijeme. Naravno, možemo se igrati na način da skupimo vrijeme kad osjećamo dosadu, ili kad želimo da neka situacija čim prije završi.

Vjerojatno se pitate: „To lijepo zvuči, ali kako to učiniti?“.

Ima više načina, a jedan od njih je Vianna detaljno opisala u svojoj knjizi „Napredno theta iscjeljivanje“, koja se dobiva uz Napredni theta tečaj. Pohađanjem tečaja i bivanjem nekoliko dana u theta moždanim valovima vaš mozak se „baždari“ na drugu frekvenciju, na frekvenciju u kojoj je moguće pristupiti dijelovima našeg mozga koji percipiraju i kontroliraju vrijeme. Korištenjem Viannine metode se zatim zada da se vrijeme rastegne ili komprimira, ovisno o tome što vam više treba. Bitno je nakon postupka vratiti vrijeme da teče „u normalu“.
Ako ste već prošli tečaj i naučili metodu, a prošlo je dugo vremena od korištenja, možda će vam trebati nešto vježbe da mozak ponovno „baždarite“, prije nego ponovno uspješno savijate zakon vremena.

ŠTO NAKON ČIŠĆENJA?

Nakon što ste se očistili i energetski posložili možete se opustiti negdje, zapaliti svijeću i meditirati. Dnevna ili tjedna meditacija revitalizira djelove vašeg uma i dovodi ih balans, te čisti vaš mozak od toksina. Meditacijom vi održavate svoje blansirano stanje.

duhovna higijena 2

Kao posebnu vrstu meditacije navela bih ovdje Vianninu theta meditaciju kao jedno od najkorisnijih alata ljudske samospoznaje, jer povezuje lijevu i desnu polovicu mozga neviđenom brzinom!

Ako vas zanima isprobati theta meditaciju pogledate na ovaj link i možete se za probu jednokratno priključiti našoj grupi za theta meditaciju :
http://www.thetacentar.com/grupa-za-theta-meditaciju/

S ljubavlju i zahvalnošću,
Nada Šegvić, Theta Centar