Ukoliko se slijedi božanski put i najnečistije tijelo podložno materijalnim okovima i truljenju, može se produhoviti. Osjećaj neuvjetovane ljubavi i samilosti te stalna usmjerenost misli ka Bogu, stadiji su koji dovode do prosvjetljenja. Kada se duhovnom praksom razvije univerzalna ljubav, tada tijelo, baš kao i duša, biva spremno da se u njega spusti milost u obliku svjetlosti.

atma.hr – 78
Postizanje “Zlatnog tijela”

Ramalinga Svamigal, indijski svetac i prosvjetljeni Učitelj (živio u 19. stoljeću) u svojim djelima (“Božanska pjesma Milosti”) opisao je kako se postiže savršeno tijelo ili “zlatno tijelo”, ali i druge stadije duhovnog napredovanja.

On je tvrdio da ukoliko se slijedi Božanski put i najnečistije tijelo podložno materijalnim okovima i truljenju, može postati duhovno. Osjećaj Neuvjetovane Ljubavi i Samilosti te stalna usmjerenost misli ka Bogu, stadiji su koji dovode do prosvjetljenja. Kada se strogom duhovnom praksom razvije univerzalna ljubav, tada tijelo, baš kao i duša, biva spremno da se u njega spusti Milost u obliku Svjetlosti.

Kad se ovo dogodi, materijalno tijelo od nečistih elemenata preobražava se u tijelo čiste svjetlosti koje zrači zlatnom bojom. Svamigal je opisao svoj put do zlatnog tijela i dao određene opise njegovog izgleda.

Zlatno tijelo izgleda kao da je starosti oko 12 godina. Više nema fizioloških aktivnosti, prestaje potreba za hranom, probavom, izlučivanjem i starenjem. Izvana ovo tijelo izgleda izvanredno lijepo i oplemenjeno i na Suncu ne ostavlja sjenu. Koža postaje izuzetno nježna, svi živci, mišići i tetive postepeno se opuštaju, a sve kosti, membrane i hrskavice postaju vrlo savitljive, a sva krv čista.

atma.hr – 39

Mozak i svi njegovi dijelovi postaju oslobođeni, poput otvorenog cvijeta. Čitavim tijelom protiče nekakav eliksir. Lice postaje briljantno svijetlo. U blagom, osvježavajućem disanju ima istančanosti, nježnosti i mekoće, umilne i skladne. Unutrašnje suzne žlijezde obilno liju, Usta blago podhrtavaju, a uši su ispunjene melodijama. Čitavo tijelo je hladno, a svi njegovi vidljivi dijelovi sjaje od zanosa. Srce se nadima i širi od ljubavi.

Ego nestaje, isto tako mentalne i emocionalne mrlje. Čitavim bićem prevladava nježna, ljubavna, samilosna tišina. Rađa se žarka želja da se primi Božanska Milost. Svevišnja Ljubav ispunjava tijelo, koje služi kao svetilište božanskog života.

Kada su Ramalingini učenici pokušali da ga fotografiraju, u tu svrhu doveli su tada čuvenog fotografa Mudalijara iz Madrasa. On je osam puta pokušao napraviti fotografije Ramalinge, ali na fotografskim pločama vidjela se samo odjeća, bez ijednog dijela njegovog tijela. Jedan od njegovih učenika, Kandasvami Pilaj objasnio je da je Ramalingino tijelo već bilo preobraćeno u suptilnu svjetlost i otuda nije moglo dati odraz na fotografskim pločama.

Na suncu, njegovo tijelo nije pravilo sjenu. Kako bi izbjegao nepotreban publicitet zbog ove činjenice, Ramalinga je bijelom plahtom prekrivao glavu i blještavo tijelo. Uzimao je malu količinu hrane, jednom u nekoliko dana.

atma.hr – 78
Mogao je čitati umove drugih ljudi i redovno je izvodio čuda, kao što su iscjeljenja. Često bi nestajao na nekoliko dana.

Nadamo se da vam je ovih nekoliko činjenica o tome što se sve može postići duhovnim radom na sebi, poslužilo kao poticaj da i sami u budućnosti budete sposobni doći u takvo stanje Božanske Milosti da postignete tzv. zlatno tijelo.

Utočište

89 ŽIVJETI BEZ BOLOVA

banner za knjige ZIVJETI BEZ BOLOVA