Art: Mario Sánchez Nevado

“Bolna iskustva su najveći učitelji – u njima otkrivamo tko smo. Iskoristite te prilike kako biste bili bolji prema sebi, a tako i prema drugima.”

atma.hr – 78
Ova tematika tiče se gotovo svake osobe koja postoji na planetu Zemlji. Samo ću u početku napomenuti da je Harvard pokrenuo projekt koji traje već 70 godina.

Cilj istoga je da se tokom i nakon provođenja utvrdi što je ljudima u životu najbitnije, da bi se ostvario sretan život. Ono što je bio jedini i suglasan zaključak, jest da što god da nam dolazi u životu kao prilika – novac, kuće, misaona ostvarenja – najbitniji od svega su odnosi.

Mi kao ljudi, društvena bića, trebamo okolinu u kojoj ćemo se razvijati, pokazati svoje kvalitete i biti u rastućem kontinuitetu. Da bismo to uopće uspjeli – moramo imati odnose  koji će nam donijeti taj rast.

Međutim, u tim odnosima mora se pronaći sofisticiraniji cilj. Mora se pronaći iskra koja budi u čovjeku ono što on upravo jest – oslonac koji pokazuje ženi da je on njen zaštitnik, da će u svakom trenutku pokazati toj ženi koja je uz njega, da ima njegovu pažnju i trud kada joj je to potrebno.

Muškarci moraju shvatiti – žene su bića koja su emotivno naprednija od nas, i u suradnji sa duhovnom partnericom mi ćemo postati snažniji i odlučniji: alfa – muškarci. A da bismo to postali – mi moramo postati emotivno stabilni i otvoreni.

Zašto muškarci misle da su jači ako ne pokazuju emocije? Naglašavam da je to proizvod današnje manufakture kapitalizma koji narušava ljudske emocije – i to u enormnim razmjerima.

atma.hr – 39

Što se tiče ženske populacije – za muškarce koji su emotivno nestabilni ili zatvoreni, preporučam da shvatite, u današnjem svijetu nije lako biti uspješan kao što je to bilo u 80-ima ili takvim razdobljima.

Muškarci tek sada počinju biti otvoreni za ono što su bili premalo svjesni – emocije.  Kada se postavite u muškarčev um – a to je vrlo zahtjevna radnja – možete dobiti dojam da ste u rollercoasteru.

Ideje koje se tu stvaraju moraju prehraniti obitelj, osigurati odmor, te sve što je potrebno da bi se svi u toj zajednici osjećali ugodno.

Sudeći po svim današnjim izazovima, muškarci (koji nisu izuzetno snalažljivi) su suočeni sa brojnim izazovima na tržištu rada – a pored toga morate shvatiti manjak njihovih emocija. Ovdje se ne staje u obranu – ovdje se postavlja činjenično stanje.

Kada doista sretnete osobu sa kojom možete graditi budućnost, u kojoj vidite vaše Više Ja – koja je ogledalo Vas i u dobrim i u lošim trenucima, imajte na umu da su takve prilike rijetke. Cijenite to više od ičega, jer sve materijalno može nestati u sekundi, ali odnos koji gradite cijelim svojim bićem – kada nestane – to su iznimno bolni trenutci.

U toj patnji Vi ćete otkriti dio sebe koji ste htjeli iskusiti od partnera/ice, no ne posustajte u namjeri da održite ono što je vrijedno.

atma.hr – 78
Postoji kratka izreka “i kraljevstva su padala zbog žena” – ukoliko su kraljevi u njima vidjeli nešto podržavajuće i ispunjavajuće, taj odnos bio je vrjedniji od cijelog kraljevstva, jer je nosio unutarnje ispunjenje.

Tako je i sa današnjim životom, ono što dobijete u životu, vjerojatno je poklon od Uzvišene Misli – njegujte je sa zahvalnošću i bit će Vam dano ono što je potrebno da biste i Vi napredovali u svojim ostvarenjima koja Vas čine sretnima.

Davor Predavec, portal3svijesti.org

38 OSHO – ZDRAV EMOCIONALNI ŽIVOT

banner za knjige osho zdrav emocionalni zivot

Prethodna objavaNe dajte nikome da vam ukrade snove
Slijedeća objavaLakoća življenja je moja nova navika!
Davor Predavec
Davor Predavec odmalena je znao da postoji nešto više od nas samih i da ta sila pomaže u koordinaciji sveopćeg Života. Već više od 10 godina aktivno istražuje razne metode iscjeljivanja (od kojih je i sam završio određene stupnjeve), bavi se proučavanjem "rubnih" područja znanosti: od polja singularitera - Jedinstva, zakona privlačenja kojega svakodnevno koristi i nadograđuje, zakona uzroka i posljedice, zakona Odgovornosti, te mnogim ostalim područjima nastojeći ih približiti ljudima u pristupačnom obliku, jer sve su to nijanse boja jednog Tvorca, kojemu se iskrenim predanjem i vlastitim rastom pomalo približavamo. Davor je svojim svjesnim djelovanjem priznat na veleučilištu gdje je diplomirao specijalistički smjer telekomunikacija i računala i dalje sudjeluje u publikaciji članaka i budućih radova, a trenutno radi u Engleskoj kao voditelj projekata - iako mlad (26 god), sve to je ostvario zahvaljujući poznavanju unutarnje Moći koju svi posjedujemo.