Foto: alternativa-za-vas.com

Ovi nepečeni brownie kolačići izvrstan su izbor za sve one koji se žele zasladiti, a pritom paziti i na svoje zdravlje i vitku liniju. Gotovi u tren oka, osvojit će svako nepce!

atma.hr – 78




Ovi nepečeni brownie kolačići, koji su gotovi u tren oka, osvojit će svako nepce.

U njihovoj pripremi možete se malo i poigrati – ako nemate med, slobodno ga zamijenite nekim drugim zdravim prirodnim zaslađivačem, poput agavina ili javorova sirupa, a umjesto bademova možete upotrijebiti i zobeno ili neko drugo brašno.

Osim što su dvostruko čokoladni pa će biti neodoljivi svim sladokuscima, zahvaljujući datuljama i lješnjacima dvostruko su zdravi jer pružaju obilje nutrijenata.

Izvrstan su izbor za vegane jer ne se sadrže jaja, a budući da u njima nema ni šećera i štetnih aditiva, u ovim kolačićima mogu uživati svi oni koji se žele zasladiti, a pritom paziti i na svoje zdravlje.

atma.hr – 75




Dvostruko čokoladni vege brownie – zdrava delicija za najveće sladokusce

Sastojci za 9 kolačića:

Vlažni sastojci:

  • 130 g datulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Suhi sastojci:

  • 65 g bademova brašna
  • 30 g sirovog kakao praha
  • 30 g mljevenih tostiranih lješnjaka
  • prstohvat soli

Za čokoladnu glazuru:

  • 80 g meda/agavina ili javorova sirupa
  • 20 g sirovog kakao praha
  • 2 žlice domaćeg maslaca od badema (ili maslaca od sjemenki suncokreta i lješnjaka ili kakao maslaca)

atma.hr – 78




Sve suhe sastojke pomiješajte u blenderu pa dodajte i datulje te ekstrakt vanilije. Ljepljivo tijesto utisnite u manji kalup dimenzija otprilike 13 x 13 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Pomiješajte sve sastojke za glazuru u zdjelici i otopite ih na laganoj vatri, a zatim prelijte preko brownie tijesta.

Kalup stavite u hladnjak na nekoliko sati ili u zamrzivač na pola sata.

Kada se brownie stisne, izvadite ga pa izrežite na kocke jednake veličine i poslužite. Ovaj kolač svidjet će se i djeci!

alternativa-za-vas

55 SLATKI VEGAN

SLATKI VEGAN

Slatki vegan

Cjeloviti gurmanski deserti za svaku prigodu

Majstorica u kreiranju zdravijih varijanti slastica s prirodnim zaslađivačima, svježim i organskim sastojcima, Dunja Gulin donosi nam u ovoj slatkoj kuharici maštovite, gurmanske recepte za svaku prigodu.

Hrskavi keksi, kremasti kolači, raskošne torte, slasne savijače, prhke pite i bogata dizana tijesta od prirodnih, cjelovitih sastojaka, bez mliječnih proizvoda, teških masnoća i šećera, zadovoljit će i najzahtjevnije sladokusce, a tu su i omiljeni klasici u zdravijoj varijanti kao što su tiramisu, zapečene palačinke i nezaobilazne zaherice. Sto posto okusa za sto posto gurmane.