Art: Adam Scott Miller

Kako uskladiti organizam i um sa sve moćnijim vibracijama univerzuma, planeta i vlastitog svjetlosnog bića? Iscijeliti nas može jedino božanski liječnik u nama i to preko živčanog sistema i duhovne svijesti svake naše stanice u tijelu. Čovjek će opet shvatiti svoj odnos s prirodom i uspostavit će unutrašnju ravnotežu u sebi i kreaciji.

atma.hr – 52
Čovjek mora uspostaviti ravnotežu između rada i zabave, aktivnosti i odmora. Prihvatite gdje ste kako biste svoj položaj mogli procijeniti i razumjeti. Tek tada ga možete promijeniti. Do promjene dolazi s novim perspektivama. Drugačiji kut promatranja nečega može promijeniti način kako se prema tome odnosite i kako to na vas utječe.

U ovom trenutku je osnovna svijest o ravnoteži. Čovjek mora shvatiti da su njegovo tijelo i um sastavni dijelovi njegovog duha. Važno je da se brine o svom tijelu kao o hramu, budući da je to mjesto boravka njegove duše. U ovo vrijeme energije visokih frekvencija bitna je primjena usklađenih obrazaca prehrane.

To znači da svaki pojedinac mora uspostaviti ravnotežu koja odgovara njegovoj energiji. Zastranjivanja nisu rješenje. Postoji određena hrana koja je bitna za tijelo i trebala bi biti uključena u obrazac prehrane. Izaberite organske i biljne namirnice koje pomažu očuvanje snage mišića i tkiva. Osnovno je, čak i u prehrani, očuvanje ravnoteže. Odaberite obrazac koji odgovara vašoj energiji.

Prošla desetljeća bila su desetljeća promjene energije. To je vrijeme oslobađanja od prošlosti i prihvaćanja budućnosti. Tijekom ovog vremena čovjek korača ka sveobuhvatnijem razumijevanju svjetlosnog tijela od kojeg je potekao. Njemu će prvi put poslije dugo vremena biti ponovo pružena mogućnost da dosegne spasonosne frekvencije. On će doživjeti što znači svjetlo i započeti proces evolucije koju to svjetlo omogućava.

Došlo je do velikih promjena. One mogu biti shvaćene kao negativne, budući da dovode do raskidanja sa starim navikama, okruženjem i obrascima. Ali, one istovremeno omogućavaju čovjeku da razvije veću moć, a taj proces u njemu može izazvati i osjećaj nelagode zbog činjenice da moć nije jasno označena.

atma.hr – 52
Buđenje unutrašnjih moći

Čovjek doživljava promjenu vibracija koju doživljava i univerzum. Sada je vrijeme kad se čovjek zaista počinje oslobađati svega što mu više ne služi i kreće se ka ostvarivanju sveobuhvatne moći.

Kad shvatite da sve sadrži isti obrazac ili formulu koju je iznjedrio izvor prvobitne energije, vi ćete početi shvaćati da je fizički čovjek pod uplivom promjena u univerzumu koje su pokrenule visoke količine energije koje upravljaju njenim kretanjem. Svaka planetarna energija dužna je tijekom svojih ciklusa evolucije osigurati da u određeno vrijeme dođe do međudjelovanja određenih energija.

Te energije dopiru do skrivenog obrasca u čovjeku i pomažu mu da ostvari neophodne promjene koje mora doživjeti. One mu pomažu da iskoči iz kolotečine. U tom trenutku sam čovjek vibrira dotad najvećom brzinom budući da to čini i njegov univerzum. Ta visoka frekvencija ne mijenja samo njegove stavove već i reakcije njegovog fizičkog vida. Tijekom ovog vremena čovjek će biti u mogućnosti da u većoj mjeri kontrolira svoju fizičku volju samim tim što će shvatiti pravo jedinstvo svega.

Stare energije se postepeno isključuju, a otkrivaju se nove moći. To utječe i na moć bolesti i omogućava da se bolest shvati i nadvlada. Energija je urođena sila koja prirodno (intuitivno) ili mentalnom odlukom preinačuje i mijenja stanje. Vibracija mijenja razinu energije. Sve stvoreno je energija u pokretu. Vibracija određuje snagu sile svog manifestiranja.

Sklonosti fizičkog čovjeka vuku porijeklo iz dva izvora -njegovog urođenog sjećanja na prvobitni izvor sile, što mu omogućava da stvara služeći se tom energijom i fizičkih gena, prateće posljedice muških i ženskih gena roditelja. Najmoćnije naslijeđe je energija prvobitnog izvora. Ukoliko se ona pravilno koristi, u stanju je nadvladati svaki način razmišljanja uvjetovan genetskim utjecajem.

Evolucija u ovom trenutku omogućava čovjeku da tu činjenicu prihvati i razumije primjenu te energije. Tijekom prošlih vremena čovjek je tražio vanjskog vodiča, dok se sada okreće svojoj unutrašnjosti, ka onoj moći koja ga, zauzvrat razvija. Preinačujući tu energiju čovjek se mijenja mentalno, emocionalno, fizički i duhovno.

atma.hr – 52
Um je oruđe

Um je oruđe koje omogućava čovjeku da upravlja energijom. U ovom trenutku čovjek višestruko doživljava promjenu energije. Sve unutar njega reagira na jačanje vibracija. Mnogi će ljudi možda osjetiti nelagodu zato što zbog stalnih promjena gube osjećaj za to tko su. Univerzum je taj koji dovodi do ovih promjena, budući da je njihovo ispoljavanje njen zadatak, kako bi čovjek imao mogućnost da ih koristi i dalje se razvija.

Shvatite da brzina vibriranja energije mijenja unutarnji univerzum čovjeka dovodeći do promjena u stanicama kao i do promjene i razvoja mentalnih moći. Um je oruđe koje se koristi da bi se povećala ili smanjila aktivnost tijela.

Misao pojačava ili slabi energiju stanica i na taj način se preinačuje i izaziva promjena. Proces stvaranja prisutan je u čovjeku. On neprekidno odbacuje i ponovo gradi. Zdravlje je posljedica ravnoteže. Ono je mentalno, fizičko i duhovno. Um mora biti potaknut, tijelo njegovano i duh prosvijetljen. Kad netko na sve u životu gleda kao na teret, njemu će život i biti krajnje tegoban.

Njegov mentalni pristup obojit će sve drugo. Konačno, čovjekovo fizičko tijelo će steći isti pristup, budući da je tijelo jedino mjesto gdje on može ispoljiti svoje misli. Do koje mjere budete dozvolili nečemu da utječe na vas, do te mjere će se razviti i moć toga nad vašim fizičkim bićem.

banner za knjige BUDENJE TIGRA

Afirmacije za promjenu

Blagotvorno je i da u toku dana, u neko za to izdvojeno vrijeme, koncentrirano ponavljate u sebi jednu ili više razvijenih afirmacija koje pomažu promjenu naših stavova, bude svijest o vlastitim izvorima moći, kao i same te moći. Afirmacije su potvrđujuće, pozitivne misli i riječi, kao recimo: ja sam zdrav, ja sam pun svjetlosti, dan je predivan – mislite tako čak i ako je dan možda tmuran i kišan, ali ga vi zamislite lijepim.

Evo nekih od takvih afirmacija:

Ja sam beskrajni duh u fizičkom obliku. Mene svakodnevno vodi beskrajni um. Ja sam pokret u evoluciji i dopušteno mi je da se mijenjam. Ja sam svoja moć, svoja projekcija i svoja manifestacija.

Prihvaćam da je cjelokupnost moja. Dopuštam da ona prožme moje cjelokupno biće: um, tijelo i duh – ja sam cjelokupan.

Postoji unutarnje vodstvo koje me sada vodi. Ja ga prihvaćam i oslobođen sam negativnosti. S radošću oslobađam svoju svekoliku moć na putu ka svom višem sebstvu (ono što čini identitet pojedinačne osobe) i to i postižem.

Sve što mi je potrebno ili što želim, postaje moje ispravnom mišlju i akcijom. Ja sam gospodar svega što jesam. Ja sam ispunjen tim ostvarenjem.

Oslobađam se svih preduvjerenja o svom zdravlju. Prihvaćam da do promjene može doći i da će doći. Svaki dan pruža dokaze da je tako.

atma.hr – 52
Deset savjeta za dan

Da bi zaista bili u stanju da postanete zdravo biće, predlažemo da upražnjavate sljedeće:

1. Koristite kakvu iscjeljujuću afirmaciju i s njom započnite dan. Na primjer, ujutro dok ustajete recite: ‘Kako lijep dan, danas ću napraviti nešto lijepo i dobro, baš će mi biti lijepo …’

2. Svakodnevno održavajte mentalnu vezu sa drugima. Dopustite sebi da vam se javljaju i misli koje nisu okrenute samo vama.

3. Njegujte fizičko sebstvo održavanjem ravnoteže i umjerenošću. Uvjerite se da vaši obroci uključuju biljnu i sirovu hranu. Jedite polako i ostvarite unutrašnji mir dok jedete.

4. Radite neke tjelesne vježbe. Hodanje je vježba za cijelo tijelo i izvrsno je. Kućni poslovi se također mogu iskoristiti za vježbe. Radite one vježbe koje upošljavaju vaše udove. Ali vrlo bitna stvar je: bolje biti umjeren nego neredovno pretjerivati s vježbama. Dišite duboko i polako kako biste um nahranili kisikom.

5. Provedite najmanje petnaest minuta dnevno u tišini. Meditirajte ili sjedite tiho u samoći dopuštajući umu da se stiša. Dopustite vašim čulima da osjetite sebstvo.

banner za knjige GABOR Mate

6. Vježbajte svakodnevno umjetnost opuštanja. Razmišljajte o nekoj zgodi, zahvalite joj se na pouci, blagoslovite je, poželite joj sve najbolje, a onda je oslobodite. Svakodnevno oslobađanje od negativnih misli poštedjet će vas muka zbog nekih stavova na kojima se ustrajava i nagomilanih zato što stalno o tome razmišljate.

7. Nasmiješite se, odnosno dopustite sebi da se svakodnevno češće nasmijete. Život se sastoji od brojnih sretnih trenutaka. Ne kaže se tek tako da sreću čine male stvari pa prema tome, dopustite sebi da uživate u njima. Sunčan dan ili ptica koja leti – i jedno i drugo imaju moć da uzdignu vaš duh i emocionalno vas rasterete ukoliko im to dopustite.

8. Svaki dan pokušajte nakratko vidjeti stvari ‘očima nekog drugog’. To će vas izvesti iz vas samih i uvećati vašu sposobnost da razumijete druge i da budete tolerantniji.

9. Događaji u životu su kao iskre vatre. Od toga raspirujete li ih ili ne, ovisit će hoće li se razbuktati ili ohladiti i zamrijeti. Svakodnevno razmišljajte što ćete razbuktati, a što gasiti. U svakom čovjeku postoji dobar i loš vuk. Pobijedit će onaj kojeg više hranite.

10. Zahvalite svom tijelu, umu i duhu što vam pomažu da ostanete emocionalno zdravi. Ne koristite bolest ili zdravlje kao utočište. Dopustite da sebe volite u dovoljnoj mjeri da možete da budete iskreni prema sebi.

atma.hr – 52
Strah i brige

Jedan od najvećih problema u području zdravlja je strah. Strah od neuspjeha, strah od uspjeha, strah da će se pogriješiti. Greške su također dio duhovne evolucije. Učite na njima i koristite ih kao stepenicu ka nečem drugom, pozitivnom.

Ono što se dogodilo, dogodilo se. Vi to ne možete izmijeniti, ali možete promijeniti stupanj moći koji to ima nad vama. Učite na tome i idite dalje. Vježbajte vještinu suočavanja s onim s čim se suočavate baš sada. Ako je to nešto veliko, razlomite to ‘ogromno cijelo’ u manje dijelove i zatim radite na svakom tom dijelu ponaosob.

Briga zbog ‘cjeline’ označava sposobnost rješavanja. Kad je jedan dio riješen on mijenja izgled cjeline. Briga i stres samo lome cjelokupan aspekt vašeg zdravlja. Kad na tom ‘cijelom’ velikom problemu radite dio po dio, vi ga držite pod kontrolom, umjesto da mu dopustite da ono kontrolira vas.

Sjetite se samo da ono što mislite postaje vaša stvarnost. Misli su ono što je stvorilo svijet i jedna od najjačih energija. Usmjerite misli na stvari koje se pozitivno razvijaju. Koristite mentalnu maštu da biste doprinijeli promjeni. Potvrđujte svoju moć u mijenjanju, ne samo sebe već i cijelog univerzuma.

conopljanews