Napisala: Tatjana Pavlic Blažon,
Transformation Healing by Tatjana: Transformation Healing je stranica posvećena iscjeljivanju
Transformation Healing by Tatjana – Početna | Facebook

Gledanje na traumu kroz energiju (kratki osvrt)

Trauma je dio našeg postojanja, a život u ovoj vrlo niskoj razini postojanja na ovom planetu daje nam mogućnost iskusiti traumu višestruko i višeslojno. Trauma prožima i naša društva i naše kulture.
Ona nije „tamo negdje“ u zemljama trećeg svijeta ili zaraćenim područjima, ona je dio nas jer ne tako davno, iako se volimo smatrati naprednim društvom, naši preci proživjeli su svoje živote u oskudici, a ni rat nije tako nedavni događaj.

No trauma se ne pojavljuje samo kao posljedica tako velikih uzročnika, oni su samo istaknutiji generatori koji proizvode novi pad u vibraciji i svijesti društva te zadržavaju međugeneracijsku traumu u obiteljima. Kako bismo vidjeli koliko smo zapravo vibracijski isprepleteni s traumom, trebalo bi gledati širu sliku.

atma.hr – 52
Vibracije kao uzrok traumatskog iskustva

Traumom se danas bave mnogi stručnjaci medicinskog poziva kao i svakojaki terapeuti i još uvijek ne postoji jedinstveni način pristupa kao ni liječenja traume. Mogli bismo reći da je do napretka u rezultatima raznih terapeutskih pristupa došlo kada se počelo uvažavati emocionalnu razinu, prihvatila se isprepletenost traume s tijelom, a još je više rezultata postignuto kada smo se dotakli pitanja duše.

No idemo li dublje, energetski, najdublje rezultate polučit ćemo kada se obratimo radu s nerazriješenim vibracijama koje su dio našeg vibracijskog zapisa. Naši su vibracijski zapisi ti kojima u svoj život privlačimo pojedina iskustva i kojima se stvara energetski uzorak našeg života, tj. sve ono što doživljavamo i proživljavamo. Energija postavlja pitanje: koji su to vibracijski zapisi u meni koji su me doveli u ovu situaciju?

Riječ je o sasvim obrnutome pristupu u kojem se sagledava događaj koji je uzrokovao traumu. Energetski to znači da je u nama, našoj energiji postojao vibracioni zapis koji je neku naročitu traumatsku situaciju privukao k nama.
Sam tretman energijom adresira vibracione zapise u nama kako bi uklonio i utjecao na te fine, suptilne razine odakle potječe matrica za doživljavanje traumatskih iskustava.

Vibracije prenesene iz prošlih života

Kada promatramo vanjske uzročnike traume, ona ima svoje vanjsko podrijetlo u životnim događajima koji su utjecali na nas, našu psihu i naše tijelo, a potom i na dublje razine, na naše vibracije. To je nepobitno, ali puno puta unutar nas nastaju traumatske reakcije bez mogućnosti konkretnog obrazloženja pojave traume u izvanjskim događajima iz jednog naročitog života.

Ako prihvatimo mogućnost postojanja kroz više života, više inkarnacija, kao dio putovanja jedne duše, tada će nam biti mnogo jasnije kako je duša intenzivna iskustva, koja nije razriješila u ranijim životima, vibraciono prenijela u druge živote.
Ponavljanje takvih situacija odaje nam postojanje takvih vibracija u nama i služi kao putokaz za unutarnji rad na sebi.

atma.hr – 52
Trauma i utjelovljenje

Kod osoba koje su iskusile snažnu traumu, proživljena iskustva onemogućuju ih da participiraju u svojim životima u punini. Neprestano vraćanje na proživljeno traumatsko iskustvo „zamrzava“ ih u vremenskoj liniji u kojoj se odvijala ili dogodila trauma, ujedno onemogućujući dozrijevanje. Nemogućnost i izbjegavanje doživljavanja emocija koje su preintenzivne i koje se osoba ne usudi ponovno proživjeti, ukazuje da se osoba zakočila u emotivnom razvoju te je spriječena doživjeti jednu emotivnu zrelost, ali i mogućnost da pronađe vlastiti unutarnji mir i stabilnost.

Osoba koja je iskusila intenzivnu traumu na taj se način odsijeca, disocira od dijelova sebe s kojima se ne može suočiti. Energetski to dovodi do fragmentacije duše i energije, stvara blokade u protoku energije u tijelu.
Osjećaj unutarnjeg mira taj je koji nam daje uvid u svu našu snagu, u svu našu vrijednost, vodi nas k povezanosti s vlastitom mudrosti i intuicijom, te u konačnici, razotkriva nam osjećaj sebe kao svijesti i povezanosti kroz više dimenzija postojanja.

Nerazriješena je trauma ta koja će onemogućavati ono što se rječnikom duhovnosti naziva „utjelovljenje“, a što je smještanje čim više razine svoje svijesti u tijelo u kojem živimo.
Naša je unutarnja borba s traumom sukob tame i svjetla, svijesti i nesvijesti unutar nas na mikro razini. Na osobnoj razini pojedinca, traumu možemo promatrati kao iskustvo koje duša ima na svojem putovanju, kao lekciju, karmičku posljedicu ili želju duše kako bi naučila nadići (transmutirati) traumu.

Na makro perspektivi gledanja na ljudsku rasu kao kolektiv, u tom sukobu između svijesti i nesvijesti, strana nesvijesti potencirat će traumu. Kada je kolektiv traumatiziran, tada imamo mnogobrojne pojedince koji ne mogu ostvariti svoj puni duhovni rast, pristupiti svojem unutarnjem miru i ravnoteži, čime nesvijest nosi prevagu u svojoj pobjedi. Čim više svjesnih i probuđenih pojedinaca, svijet u kojem živimo više je svjestan, iscijeljeni svijet.

atma.hr – 52
Utjecaj traume na DNK

Kako bi se duša mogla nastaniti u tijelu, mora postojati kompatibilnost DNK tijela i svjesnosti koja nastanjuje tijelo. DNK je svjetlosni zapis koji u sebi pamti sve potencijale koje svijest može ostvariti u postojanju kroz tijelo u kojem se inkarnirala.
Dokazano je da trauma i traumatski događaji nepovoljno utječu na DNK i oštećuju ga.

Ukoliko je naš DNK oštećen, nećemo moći ostvariti njegov puni potencijal. Oštećeni DNK postavlja se i kao zapreka za duše koje su s viših razina postojanja odlučile doći na Zemlju i utjeloviti se u pojedinom tijelu, u pronalaženju tijela s DNK kompatibilnim za njihovo utjelovljenje.

Trauma mijenja osjećaj percepcije i reakcije na događaje. Događaji koji okidaju iskustvo proživljene traume, stavljaju nas u stanje nemira. To nas vraća na onaj osjećaj mira. Kada izgubimo osjećaj unutarnjeg mira, gubimo jedno od najvećih bogatstava ovog života. Ako na mir ne gledate kao na bogatstvo, možda biste trebali preispitati vlastita uvjerenja ili još uvijek niste iskusili stanja u kojima ste doživjeli nesanicu, anksioznost, strah, osjećaj nevoljenosti, nepripadanja, mržnje prema sebi ili drugima, vlastitom životu…

Zaključak: Trauma i utjecaj na ispunjenje ljudskog potencijala

Duša ima težnju probuditi se u svojem punom potencijalu. Ljudski potencijal mnogo je veći nego što je to trenutno evidentno. Naši zapisi koje možemo postići punom aktivacijom našeg DNK govore nam o životima koje je moguće proživjeti bez teških i kroničnih bolesti, živote ispunjene kreativnosti i mogućnosti dosezanja viših dimenzija postojanja, bez asistencije opijata ili psihotika.

Kada se potencijali bude na prirodan način, probudit će se i aktivirati energetska struktura unutar nas.
Uklanjanjem zapisa traume iz vlastitih vibracija i zaustavljanjem generiranja novih uzročnika traume izvana, moguće će biti kako produžiti ljudske živote, povećati njihovu kvalitetu, tako ih i ispuniti kvalitetnijim životom utemeljenim na ljubavi, mudrosti i suosjećanju koje je proizašlo iz našeg zemaljskog ljudskog iskustva.