Foto: unsplash.com

Brak nije nikakva sigurnost. Ni za što. Čovjek koji vas ne voli, koji vas želi varati ili koji vas želi ostaviti, napravit će to usprkos i unatoč svemu. Meni ne treba muž da me upotpuni, da me uzdržava, da mi pravi djecu i da naše zajedničke plaće “lakše” žive u dvoje. Kad imaš sve svoje, onda s ljudima nisi iz potrebe nego iz želje.

atma.hr – 52
S 29 godina često čujem pitanje: “a zašto se nisi još udala? Ja sam u tvojim godinama imala muža, troje djece i…” Pa da vam kažem nešto, onako iskreno, nisam se udala jer mi se ne udaje tek tako. Vrijeme mi je? Kako vi znate kad je to moje vrijeme?

Vi ste se možda udali iz straha da ne ostanete sami, a ja se možda iz istog straha nisam ni udala. Ne želim biti “sama” u braku.

Nikakvi odnosi, veze, brakovi me ne zanimaju kao struktura. Ne ulazim ni u što, ako to nema neki smisao, dublji, veći od sebe samog. Meni ne treba muž da me upotpuni, da me uzdržava, da mi pravi djecu i da naše zajedničke plaće “lakše” žive u dvoje.

Sve to mogu i sama. Moj Tata nije možda poživio dovoljno dugo da ga imam kraj sebe, ali je to bilo dovoljno da me nauči da ne ovisim ni o kome. Zarađuj sama, plaćaj svoje račune, kupi si kada možeš i ne očekuj od drugih. I tako živim.

I sad vi meni kažete da je to apsurdno? A zar ste vi svog sina rodile da bi jednog dana uzdržavao nekoga ili jer ste to željele? Jeste li svoje kćeri rađali da se jednog dana dobro udaju? Nadam se da niste.

atma.hr – 52
Kad imaš sve svoje, onda s ljudima nisi iz potrebe nego iz želje.

Jel’ znate kako je to divan osjećaj kad nekog ne trebate, a želite? Mislim da je važno znati, ono što često zaboravljate, brak nije nikakva sigurnost. Ni za što. Čovjek koji vas ne voli, koji vas želi varati ili koji vas želi ostaviti, napravit će to usprkos i unatoč svemu.

Ja zaista ne želim “silovati” čovjeka “mog” života. Taj čovjek ima svoj život. Ako se ikad rasplinemo u jednu putanju, odlično. Ako ne, imam i ja svoj. Ne želim egzistirati, levitirati i biti prisutna u nečijem životu tek tako.

Ako ne prodreš u nekoga i ako ta osoba ne prodre u tebe, to je kao da stojiš pred vratima u koje nikad nisi ušao. Meni treba partner, muškarac, suučesnik u zločinu, ne parazitska simbioza koju nazivate ljubavlju.

Kažete da sam malo previše ruvinirana za ljubav. I Rim je izgrađen na ruševinama pa oduzima dah, zašto mislite da onda ja ne mogu?

Sanja Paraminski Aisha

banner ostvari svoje
Prethodna objavaNe posjedujemo mi stvari, nego ono što vjerujemo da posjedujemo, posjeduje nas
Slijedeća objavaNemoj umrijeti sa svojim voljenima
Sanja Paraminski Aisha
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.