Foto: pixabay.com

Voda u Feng Shuiu može donijeti neizmjernu sreću i blagostanje. No morate se pridržavati osnovnih pravila za njezino korištenje.

atma.hr – 52
Voda je element valovitog, nepravilnog oblika. Njezina boja je plava i crna. Strana svijeta koja joj se pripisuje je sjever. Sukladno tome pripada joj broj jedan. Godišnje doba povezano s vodom je zima.

Energija vodenog Chia je opadajuća. Ona je tekuća i stalna. Pomaže nam u situacijama kada stvari dugo stagniraju i treba ih ponovno pokrenuti. Povoljno utječe na komunikaciju. A povezana je i s priljevom novčanih sredstava.

Ako je prejako aktivirana, vodena energija može nas učiniti neodlučnima.

Nedostatak vodene energije ili njezin preslab intenzitet očitovat će se u nedostatku novca, problemima u poslovnom napredovanju ili teškom životnom putu. Najjače će biti pogođen srednji sin, jer mu tradicionalno pripada sjever.

Za aktiviranje vodene energije potrebno nam je nešto što simbolizira taj element. To može biti stvarna vodena masa ili slika vode.

Za dodatno pojačanje vodene energije poslužit ćemo se nekim detaljem metalnog elementa.

Voda je jedan od najmoćnijih elemenata. Ona ima blagotvorno djelovanje u malim količinama, kada se upotrijebi na pravilan način, ali, poput poplave ili potopa može biti pogubna za sve živo.

atma.hr – 52
Voda u Feng Shuiu može donijeti neizmjernu sreću i blagostanje. No morate se pridržavati osnovnih pravila za njezino korištenje.

Osim što morate poštivati dolje navedene zabrane, vodite računa da je Vaša voda uvijek svježa, bistra, da teče i žubori te da je na povoljnom mjestu sa stajališta Feng Shuia.

Zvuči komplicirano, a možda i pomalo zastrašujuće, no krenite postupno i držite se stare narodne “dvaput mjeri, jednom sijeci” i nećete imati nikakvih problema.

Postoji nekoliko zabrana vezanih za vodu u Feng Shuiu.

Ako niste skloni ovoj drevnoj znanosti, možda je bolje da ne čitate ovaj tekst jer će vam zvučati praznovjerno 🙂

Naravno, ako nije moguće nešto od dolje navedenog promijeniti, Feng shui stručnjak će savjetovati odgovarajuća korektivna sredstva.

Pa krenimo redom:

1. Voda s desne strane ulaznih vrata 

Gledano iznutra prema van (odnosi se na vodu unutar doma kao i onu izvan njega).

Ovakva lokacija bilo koje količine vode značila bi nepovoljnost za Vašu obitelj, ako ste u braku, i/ili vrlo lošu reputaciju, ako niste u braku.

Oženjenim muškarcima ova voda navodno donosi brojne prilike za preljub, koje će oni, pod utjecajem nepovoljnog Feng Shuia, zacijelo kad-tad i iskoristiti, ma kako predani i čestiti inače po prirodi bili.

banner hemp ruksak 1

U drevnoj Kini bogatim se smatrao ne samo onaj koji je posjedovao najviše zlata i novca, već i onaj s najvećim brojem konkubina, jer samo je bogataš mogao uzdržavati veći broj žena.

Danas živimo u drugačijim vremenima i većina nas cijeni neke sasvim druge vrijednosti, vjernost, brak, manje obiteljske zajednice.

Stoga je vrlo važno pobrinuti se da Vam se akvarij, fontana, jezerce ili vodeno-cvjetni aranžmani nikada ne nađu na tom, za obitelj, krajnje nepovoljnom položaju.

Osim toga, a logički povezano s istim, voda na ovom mjestu donosi, u suradnji s nepovoljnim letećim zvijezdama, seksualne skandale koji nalaze primjetan odjek u javnosti.

Ako Vam je ikako moguće postavite vodopad ili fontanu s lijeve strane ulaznih vrata, što je posebno povoljno. Voda neka uvijek teče ka domu, a ne od njega i neka bude udaljena barem nekoliko metara od ulaznih vrata.

2. Voda u spavaćoj sobi

Voda koja se koristi u Feng Shui svrhe uvijek je Yang. Spavaća soba uvijek treba biti malo više Yin. Stoga voda u spavaćoj sobi postaje Yin i djeluje nepovoljno. Šteti zdravlju i skladnim bračnim odnosima.

Nije poželjno čak niti postavljanje slike s motivom vode u spavaćoj sobi, a kamoli prave vode. Stručnjaci tvrde da Vam čaša s vodom na noćnom ormariću neće naštetiti.

atma.hr – 52
3. Voda iza leđa

Ovo se odnosi na akvarije, sobne fontane i slike s motivom vode koji Vam se mogu naći izvan vidokruga, a iza Vaših leđa dok sjedite i odmarate ili radite. Ne odnosi se na slavine i vaze.

Također, isto upozorenje vrijedi i za potok ili rijeku koja protječe iza Vašeg doma, kao i za jezerce ili fontanu iza kuće. Ovako locirana voda donosi Vam nesreću u vidu izdaje na poslovnom i privatnom planu od ljudi od kojih biste to najmanje očekivali. Burni prevrati i neočekivani problemi zaskočit će Vas, ako se ne pobrinete da ovaj moćni element uvijek zadržite pod nadzorom.

Naravno, ako je rijeka, jezero ili potok iza kuće – to je nemoguće promijeniti i zato postoje korektivna sredstva koja će vam savjetovati Feng shui stručnjak.

4. Nepovoljna voda

To je voda koja je ustajala, zamutila se, smrdi, u kojoj nešto truli. To može biti akvarij koji niste na vrijeme očistili, vaza kojoj je neophodna hitna promjena vode, terarij u kojem kornjača štrajka žeđu ili pak jezerce u koje je napadalo lišće, a Vama se po tom hladnom vjetru nije dalo izaći van i očistiti ga.

To može biti i obična čaša vode koju ste spustili na neko neuobičajeno mjesto, primjerice policu za knjige i potpuno zaboravili, a ona sada danima skuplja prašinu i privlači bolest i nesreću.

5. Voda ispod stepenica

Ovo je još jedno mjesto na kojem ne želite imati ništa vodeno, pogotovo ako imate djecu.

Vaze s cvijećem, vodeni aranžmani, akvariji, sobne fontane mogu se činiti na prvi pogled kao idealna dekoracija za prazan prostor pod stubama, no imajte na umu da hodajući stubištem Vi simbolički gazite po ovim vrijednim Feng Shui simbolima bogatstva i blagostanja i time ih omalovažavate.

Kako prostor ispod stuba direktno utječe na sreću djece i potomstva, bilo da oni žive s Vama ili su odrasli i odselili se, postavljanje vode na ovom mjestu nanijet će im veliku financijsku štetu.

Eto, tko vjeruje – primjenite što možete, tko ne vjeruje – shvatite kao drevnu tehniku i zanimljivost.

feng-shui-dom.com