Kiša koja se slijeva s neba, kristalno je bistra. No, kada dođe u kontakt sa zemljom, ona postaje muljevita. Pitanje je: kakva je priroda vode? Je li bistra ili muljevita? Ona je bistra, ali kad je pomiješamo s ostalim tvarima, čini se muljevitom.

Potrebno je jednostavno iz vode izdvojiti ono što nije voda, nečistoću. To je proces filtracije. Kad filtriramo vodu, sva nečistoća ostaje u filteru, a voda se ponovo vraća u svoje izvorno čisto i bistro stanje.

Isto tako, naša svijest je po prirodi vječna, puna znanja i puna blaženstva, radosti i zadovoljstva. Međutim, poput kiše, naša je svijest sada pomiješana s mnogim površnim vanjskim nečistoćama. Procesom filtracije, duhovnom praksom, pjevanjem i meditacijom na Božja imena, naša svijest postaje jasna i transparentna. S takvom jasnom sviješću, možemo percipirati Boga, možemo iskusiti sreću i pronaći mir unutar sebe. Zapravo, ne postoji drugi način na koji možemo pronaći istinski mir.

Radhanath Swami

atma.hr – 39

atma.hr – 39

POVEZANI TEKSTOVI
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 18.02.2017.
Slijedeća objavaVrijeme Boginje u čovjeku
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.