Fototerapija je metoda samorazvoja koja pozitivno utiče na naše psihofizičko zdravlje tako što jača intuiciju i pomaže pri promjeni navika. Koristi se kao preventiva, a u akutnom stanju slabosti daje nepogrešiva uputstva za djelovanje. Nastala je kao rezultat mog rada i istraživanja na poljima fotografije, intuicije i psihologije.

Piše: Peđa Vujović, fototerapeut

Svako od nas po svojoj intuiciji, bira stvari koje su mu potrebne. Organizam se sam po svom osjećaju namješta i usklađuje, osim ako ga mi svojim već formiranim tokom misli u tome ne sputavamo i vodimo u pogrešnom smjeru. Zato je potrebno raditi na svojim mislima, prepoznati ih, osvijestiti i usmjeriti. Tok misli u suvremenom životu svakodnevno je prepušten utjecajima medija, ekonomije, politike i društvenih zbivanja, a oni imaju svoje kalkulacije koje se ne obaziru na potrebe pojedinačnog bića. Ali kao što instiktivno stavljamo ruku na bolno mjesto, tako se i pri svojim odlukama možemo osloniti na svoju intuiciju koja pomaže svakom, bez izuzetka. Uz pomoć Fototerapije, intuitivno pronalazimo točke blokade i pokrećemo radnje koje reguliraju naše energetske tokove. Svoj život uzimamo u svoje ruke.

Pored samorazvoja, na ovaj način:

  1. Stječu se nove navike koje donose potrebnu promjenu.
  2. Pokreću se voljne snage organizma koje su presudne za ozdravljenje.
  3. Razvija se intuicija.

Na čitavoj zemaljskoj kugli u svakom momentu nastaje i kruži mnoštvo informacija. Pri svakodnevnom razgovoru, u šetnji prirodom, sjedeći ispred TV-a mi ih primamo i dajemo. Od informacija koje primamo i načina našeg razmišljanja zavisi naše djelovanje, naš život i naše zdravlje. Većina njih ulazi direktno u podsvijest i dok ih ne osvjestimo mi smo u njihovoj vlasti, a da to i ne znamo. Jasno je da u tom mnoštvu do nas dolazi veliki broj dezinformacija iz raznih izvora, koje nepovoljno utiču na nas. Njihov negativan utjecaj možemo otkloniti tako što ih osvjestimo, pročistimo i odbacimo kao nepotrebne.

Svaka fotografija Fototerapije u sebi nosi informacijski kod direktno povezan s radnjom koja se dogodila u toku fotografiranja. Birajući fotografije bez analize, tvoja podsvijest izdvojit će baš one koje nose tebi potrebne informacije.

http://anyflip.com/homepage/fsuwu


Fototerapija – odlomci iz knjige


3 2 10 22 27 38 41