Widget not in any sidebars

Gdje žurite?

U današnje vrijeme svi nekud žure. Prvo da odrastu, pa da dobiju vozačku dozvolu, da upišu školu koju žele, a zatim da je završe. Onda kreće potraga za poslom, nalaženje istog (ako ste dovoljno uporni i hrabri) i borba da se taj posao zadrži. Radi se prekovremeno, kao i vikendom, sve je manje vremena za pravilnu prehranu, druženje, fizičku aktivnost i sitna uživanja. Tako se onda, dan po dan, u žurbi za životom, potpuno neprimjetno, počinjemo udaljavati od sebe.

Na početku ne shvaćamo što se to zapravo događa, ali osjećamo da nam nešto nedostaje. Definiramo ga kao nedostajanje radosti, života, vremena, a zapravo, najviše nedostajemo sami sebi.

Iako sam i sama prošla kroz sve ovo, ovaj tekst nije inspiriran samo osobnim iskustvom. Svakodnevno viđam ljude koji žive na ovaj način. Klijenti s kojima radim coaching, iako dolaze iz različitih zemalja, i s različitih kontinenata, uglavnom imaju isti izvor nezadovoljstva, a to je separacija od sebe, svog unutarnjeg bića, svojih najintimnijih potreba, želja, uslijed žurbe za postizanjem svega što se od njih u određenim godinama očekuje. Rečenica koju često čujem je “Tako mora, tako svi rade.”

Ono što vam želim reći je: ne mora. Ne mora tako i ne rade svi tako, već oni koji nisu naučili drugačije. Ono što jedino mora jest da se bira. Nekad zaboravimo da u životu imamo mogućnost izbora. Ponese nas životni stil naših najbližih prijatelja, rođaka, kolega, susjeda, pa i sami krenemo tim putem. Shvatimo da smo “u problemu” tek kada se naše biće iznutra počne toliko žaliti i da mu bude tijesno, pa se počne fizički manifestirati. U nekim slučajevima su to povrede, bolesti, gubitak posla… Ali, najčešće prepoznajem umor, malaksalost, nedostatak životne energije, radosti, volje da se nešto promijeni iako tako kako je, nije dobro.

atma.hr – 52
To nam samo život daje signale da je vrijeme da usporimo. Da zastanemo, udahnemo duboko, stavimo ruke na grudi i zapitamo se što se to zapravo događa. Kojim smo to putem birali da krenemo pa smo do ovdje stigli? Što nam je zaista bilo važno i što želimo da nam od danas bude prioritet? Da jurimo kroz život kratkim uzdasima ili da dišemo punim plućima i ŽIVIMO svaki trenutak koji se događa u nama i oko nas?

Postavite sebi cilj da se dobro osjećate. Onda u skladu s tim ciljem birajte čime ćete se baviti, za koga i s kim ćete raditi, kakvo će vam radno i slobodno vrijeme izgledati. Jednom kada za cilj imate OSJEĆAJ, sve što budete radili, bit će u skladu s tim.

Usporite, kako biste brže došli do svog cilja.

Autor: Ana Milkić

Preuzeto s portala: alternativainformacije.com

atma.hr – 39