“Ovako realne savjete nigdje nećete čuti. Ako želite istinu, u ovom tekstu ćete je dobiti.” Popularni ruski psiholog Michael Labkovsky dao je nekoliko zanimljivih savjeta za žene. Na jednostavan i originalan način, Labkovsky je predložio što raditi ako vam se život pretvori u pakao – zbog muža 🙂

atma.hr – 52
Problem 1: Muž je izgubio interes za fizički kontakt sa mnom

Rješenje: Da ne bi došlo do problema (bilo koje vrste) u braku, par mora raditi na sebi,  zajednički se razvijati. Kao prvo razgovarati, izlaziti zajedno, družiti se s drugim ljudima, kulturno uzdizati itd.

Ako dođe do bilo kakvog problema, bitno je znati da iskren razgovor može puno pomoći. Hoćete li prije ili kasnije doći do rješenja, ovisi o tome zbog čega i kako ste ušli u brak.

Na žalost, današnji brakovi se sve češće sklapaju jer jedna osoba ili obije ne žele ostati sami do kraja života. Žele imati djecu, skrasiti se i zbog toga ulaze u brak “na brzinu”. Zbog toga ovakvi brakovi puno prije “upadnu u krizu” nego brakovi sklopljeni iz čiste i nepomućene ljubavi.

Ako je vaš muž izgubio volju za fizičkim kontaktom s vama, možete pomoć potražiti kod seksologa. Ako muž odbija, čekajte par tjedana pa opet napomenite da morate potražiti stručnu pomoć.

Ako ni tada ne želi tražiti pomoć, vi tražite drugog muža!

Možda ovo zvuči surovo, ali realnost je da ste vi fizički u braku, ali psihički niste.

Muž nije muž ako odbija “bračne dužnosti”, piše Capelino.com.

atma.hr – 52
Problem 2: Muž sve više slobodnog vremena provodi za računalom (mobitelom, TV-om)

Rješenje: Normalni ljudi ne sjede stalno ispred računala, ne gledaju serije neprestano – oni žive! Ako vaš muž svo slobodno vrijeme provodi ispred računala, onda nije zadovoljan sa svojim životom i pokušava se okupirati nečim drugim kako ne bi mislio o tome.

Normalno je da je u tim prilikama žena bijesna. Muž gubi interes za nju.

Moj savjet je da ga zavedete opet.

Ako vam to ne uspije, vrijeme je da posjetite psihologa za parove.

Ali prije nego što odete kod savjetnika za brak, pogledajte da slučajno vaš muž nije aktivan na nekom od adult sajtova za zabavljanje. Tada vam ni svi psiholozi svijeta ne mogu pomoći!

atma.hr – 52
Problem 3: Muž ima užasne manire kod kuće

Rješenje: Ako je muž prije braka imao običaj puhati nos u zavjesu, ona žena sigurno zna kakav je. Stoga, prihvati ga takvog kakav je.

Nipošto, al nipošto ne viči na svog muža. On nije dijete i nije na tebi da ga preodgajaš. Ako ti smetaju neke sitnice u njegovom “opuštenom” ponašanju kod kuće, ukaži mu na probleme.

Ako se ne može promijeniti ili ga prihvati ili se razvedi. Trećeg rješenja nema!

Zato, za vas koje ste već jednom nogom zakoračile u brak, dobro razmislite o osobinama koje vas iritiraju kod vašeg momka. Ako su podnošljive, udajte se za njega, ako nisu bolje ne razmišljajte da ga promijenite.

Odrastao muškarac se ne može promijeniti, a ostati sretan!

banner za knjige prva pomoc za emocije

Problem 4: Muž ne sudjeluje u životu djece

Rješenje: Pretpostavimo da je situacija sljedeća: žena čuva djecu kod kuće dok muž zarađuje za život. Tu je rješenje sljedeće: vi kao žena uzmite slobodan dan i otiđite negdje. Ostavite muža s djecom.

Što se god dogodi u tim momentima, nemojte se žaliti i predbacivati mužu što nije uradio ovo ili ono, jednostavno ga pustite da bude sa svojom djecom.

Što više vremena bude provodio s njima, više će voljeti to vrijeme koje provodi s njima.

atma.hr – 52
Problem 5: Svekrva mi uništava život

Rješenje: Ako vaša svekrva stalno ima neke zamjerke na vaš račun, ne pokušavajte joj udovoljiti. Što joj se više pokušavate svidjeti, to ćete sami podijeliti uloge u filmu gdje je ona “lovac”, a vi “lovina”.

Ponašajte se normalno, živite svoj život i ne obazirite se na nju. Svidjet će vam se ovaj način života, vjerujte mi.

Ona će se buniti, galamiti, ali to je vaš život. Ako se pokušava bilo kako umiješati u vaš brak, jasno joj stavite do znanja da to ne smije raditi, da je to vaš brak – a ne njen.

Jednostavno joj recite: Ženo, ako ti se ne sviđa kako kuham ili peglam košulje tvom sinu, od sada dolazi u kuću samo kada mene nema, jer ja ne toleriram loše komentare na moj račun.

Iskreno se nadam da živite odvojeno od svoje svekrve!

Stil.kurir