Naš jedini istinski posjed je naša individualna svijest. To je naša energija, energija duše i njome biramo svoje realitete: o čemu ćemo biti ovisni, kojim utjecajima ćemo se izložiti, koje misli, osećaje i želje ćemo u skladu sa time razviti i koja djela izvršiti.

Zbog toga trebamo biti vrlo oprezni gdje ulažemo svoj jedini posjed, jer na ovom svijetu mnoga nam bića pokušavaju oduzeti upravo taj posjed i iskoristiti ga za vlastitee ciljeve. Jer svijest je najmoćnija energija koja postoji.

Iz te perspektive postaje vidljivo da se danas odvija jedna globalna manipulacija svijesti. Čitava planetarna populacija je pristala usmjeriti svoju svijest na materijalne stvari, a ne na duhovne ciljeve.

Duhovni razvoj bi značilo osloboditi svoju svijest od identifikacije s materijalnim. Umjesto razvoja (ent-wickeln, ovako napisano sugerira „odmotavanje“) odvija se uplitanje (ver-wickeln): svijest ljudi se uvlači sve dublje u materijalno, u ekstreme ateizma, ravnodušnosti i fanatizma.

Autor: Armin Risi, odlomak iz knjige „Nevidljivi svjetovi“
Izvor: Jadranka Karan facebook profil / novasvest.com
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 30.10.2016.
Slijedeća objavaMlad Mjesec u Škorpionu: Poseban, mističan Mjesec za one koji vibriraju na višim frekvencijama!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.