Priroda današnjeg dana je “govorimo o onome što volimo”.

Dok govorimo o bilo kakvim poteškoćama s novcem, odnosima, o bolesti ili čak o tome kako nam se smanjila plaća na poslu, mi ne govorimo o onome što volimo. Kad govorimo o ružnim događajima koje smo čuli na vijestima, o osobi ili situaciji koje nas ljute ili frustriraju , mi ne govorimo o onome što volimo. Kad govorimo o napornom danu, o tome kako smo zakasnili na sastanak, kako smo zaglavili u prometnoj gužvi ili propustili tramvaj ili autobus, mi govorimo o onome što ne volimo. Svakoga se dana događa mnoštvo sitnica – ako se zaokupimo samo onim što ne volimo, svaka od tih sitnica donijet će nam dodatne muke i poteškoće u život.

Moramo govoriti o dobrim stvarima. Govorimo o sastanku koji je dobro završio. Govorimo o tome kako volimo stići na vrijeme. Govorimo o tome koliko je dobro kad smo potpuno zdravi. Govorimo o dobiti koju bismo željeli ostvariti u svom poslu. Ako želimo privući ono što volimo, moramo govoriti o onome što volimo.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaDHARMA: Oblikujte svoju sudbinu – Gost i predavač: Śacīnandana Swāmī
Slijedeća objavaVedic Art radionica
Avatar photo
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.