Priroda današnjeg dana su «retrogradne planete»

Pojam retrogradnosti planeta znači da se one «prividno» kreću unazad po nebeskom svodu, te da je njihovo normalno funkcioniranje na neki način onemogućeno. Simbolično to je kao da se čovjek kreće unazad, te je pritome puno sporiji, a također postoji mogućnost da će u nešto udariti i pasti.

Danas su prisutne čak tri retrogradne planete: Merkur, Jupiter i Saturn.

Retrogradni Merkur danas može uzrokovati probleme u komunikaciji, pogotovo se na poslu mogu javiti nesporazumi s kolegama i kolegicama. Trebate pripaziti da ne učinite greške koje ćete kasnije trebati ispravljati.

Retrogradni Jupiter, ukazuje na probleme u napretku, ostvarenju želja i mogućnosti. Također, kroz duže vrijeme je napredak onemogućen.

Retrogradni Saturn govori da danas možete biti podložniji emocionalnom stresu, zbog neriješenih međuljudskih odnosa, pogotovo na obiteljskom planu. Ipak, pokušajte razriješiti određene nedoumice koje imate sa svojim ukućanima, jer će vam se to na duže staze isplatiti.

U svakom slučaju danas je dan u kojem ne biste trebali pretjerivati u aktivnostima te biste se trebali više odmarati i relaksirati, a pogotovo je poželjno pojačati duhovnu praksu – yogu ili meditaciju.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaKako prepoznati negativne ljude?
Slijedeća objavaNa tragu zmajevih linija: Dr Semir Osmanagić u Istri
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.