atma.hr – 52
Bilo da smo doktori, odvjetnici, poslovni ljudi, suci, farmeri, svećenici, studenti ili kućanice – moramo svoje živote graditi na temeljima istine.

Mi smo duhovna bića koja prolaze kroz materijalno iskustvo. Svaki dan prije nego što počnemo raditi trebamo meditirati na to da je najvažniji posao svakog ljudskog bića razvijanje samospoznaje i razvijanje čistog srca kako bismo mogli postati instrument u rukama Boga za dobrobit svih.

Ponekad rijeke preplavljuju svoja korita i nastaje poplava, a ponekad presušuju, ali za ocean te promjene ne čine neku razliku zbog svoje dubine i ispunjenosti. Na sličan način, ako mi nemamo duhovnu dubinu u svom životu, na nas će ozbiljno utjecati zadovoljstva i patnje ovog materijalnog svijeta.

Naša bi svjesnost trebala biti poput lotosovog cvijeta koji ostaje nedotaknut promjenama vode koja ga okružuje. Smisao života je spoznati našu vječnu ljubavnu vezu s Bogom. Sve u našem životu, uključujući obitelj, posao itd, bi trebalo biti u harmoniji s tim ciljem.

Radhanath Swami

atma.hr – 39

atma.hr – 39

Prethodna objavaPoniznost znači iskrenost
Slijedeća objavaKako stvoriti ono što DOISTA želite?
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".