Grupno-analitička terapija je usmjerena na bolju integraciju osobe sa svojom zajednicom, obitelji, izabranom obitelji, prijateljima i drugim ljudima s kojima je osoba u kontaktu ili želi biti u kontaktu. Članove grupe se ohrabruje da dođu do razumijevanja i poboljšanja njihove situacije dijeljenjem iskustava i zajedničkim istraživanjem.

U sigurnom grupnom okružju, članovi grupe mogu istraživati kako su njihova iskustva doprinosila razvoju njihove osobnosti i njihovim ponašanjima, mogu izraziti svoje osjećaje, poteškoće, nesigurnosti i nesporazume s okolinom. Dijeljenje osjećaja i iskustava sa grupom može pomoći olakšanju boli, osjećaja krivnje ili stresa. Grupna terapija pomaže članovima grupe da se otvore prema odgovornosti za svoje živote, postupke i odabire.

Grupno-analitička terapija se bazira na grupnoj analizi, psihodinamskoj tehnici utemeljenoj na psihoanalitičkom pristupu. Promjene se događaju kroz interakciju sa svim članovima grupe i terapeutom.

Maksimalan broj članova grupe: 8. (5 mjesta je već popunjeno).

Voditeljica grupe: Una Bauer (r. 1978.), edukantica pri Institutu za grupnu analizu i docentica na Odsjeku dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu
.
Mjesto odvijanja: Institut za grupnu analizu, Koprivnička 44, Zagreb.

Termin grupe: četvrtkom od 18.00 do 19.30.

Početak grupe: siječanj 2023.
Ukoliko se želite priključiti grupi ili želite više informacija, javite se na mail [email protected] za inicijalni razgovor