Foto: commons.wikimedia.org

“Ove navike se ne odričem već 10 godina!”

atma.hr – 39

Na njenom licu ništa ne navodi da pomislite da ona ima 47 godina. Gwyneth Paltrow može se pohvaliti blistavom kožom, sjajnom kosom, vitkom figurom i licem bez bora.

Ona je prava enciklopedija zdravih recepata. Od 2008. godine potpuno je promijenila svoje navike i kaže da su rezultati takvog načina života brzo postali vidljivi.

Ona često svoja iskustva dijeli s pratiocima na svom portalu Goop i na društvenim mrežama, a njen izgled je posljedica zdravih navika, godinama je bila makrobiotičarka, a sada je veganka, ali kako kaže “ne baš striktna”.

Ono što ona naglašava kao poseban dio njenog režima je detoks tijela koji prakticira 2 puta godišnje u trajanju od 2 tjedna.

“Slažem se, sama riječ detoks već zvuči zastrašujuće, ali u mom slučaju ne važe tako stroga pravila. To nije klasičan detoks. Ovaj tretman primjenjujem poslije perioda kada se malo opustim s hranom i želim se vratiti na pravi put.”

atma.hr – 75
Osnovni principi mog detoksa su eliminacija mliječnih masti, šećera i glutena iz prehrane.

Njen cilj nije samo osloboditi se viška kilograma, već i eliminirati toksine nagomilane u tijelu.

Detoks s vremena na vrijeme ima mnogo prednosti za naše tijelo. Osim što ćete izgubiti koji kilogram viška, oslobodit ćete se svih štetnih tvari koje se talože u tijelu, olakšat ćete rad crijeva i ubrzati metabolizam.

“Dok sam na ovakvom režimu prehrane trudim se da što više pješačim. Fizička aktivnost je jako bitna!”

stil.kurir.

atma.hr – 78