People photo created by freepik - www.freepik.com

Ova vježba održava organizam u dobroj formi, odlaže starenje, izbacuje oksidanse i dobra je preventiva protiv tromboflebitisa, infarkta miokarda i moždanog udara. Tako nevjerojatno – jedna jednostavna vježba, a toliko korisna!

atma.hr – 52
Kad su kod akademika Mikulina, čuvenog ruskog avioinženjera, tvorca turboreaktivnih motora, počeli problemi sa zdravljem, on je započeo razradu metoda koje bi omogućile dug i ispunjen život.

Akademik Mikulin stvorio je gimnastiku koja se sastoji od jednostavnih vježbi, odnosno udaranja petama o pod.

Ova tehnika učinkovito poboljšava cirkulaciju krvi, sprječava začepljenje vena i normalizira krvni tlak, prenosi uspesnazena.com.

Također, poboljšava se rad mozga: od osjećaja težine u glavi i bolova, ne ostaje ni traga.

Vježbe ruskog znanstvenika za čišćenje krvnih žila pomogle su tisućama oboljelih od varikoznih vena.

Ova gimnastika je posebno korisna za ljude koji su na svom radnom mjestu prisiljeni sjediti ili stajati duže vrijeme. Preporučljive su čak i onima kojima je zabranjeno trčanje ili brzo hodanje.

Njegova metoda je vrlo jednostavna: treba se podići na prste tako da su pete uzdignute od poda 1 cm, a onda se naglo spustiti, osjetivši laki udar, kakav se osjeća pri brzom hodu ili trčanju.

atma.hr – 52
Nakon tridesetak vježbi, koje se izvode po jedna u sekundi, slijedi pauza 5-10 sekundi.

mi 1

Vježbe se mogu obavljati bilo gdje, u kući ili prilikom šetnje, svejedno, nekoliko puta dnevno.

Ne treba podizati pete više od 5 cm, jer bi to, umjesto pozitivnog učinka, dovelo do nepotrebnog stresa i umora u stopalima.

Prema mišljenju profesora Mikulina, ove vježbe održavaju organizam u dobroj formi, odlažu starenje, izbacuju oksidanse i dobra su preventiva protiv tromboflebitisa, infarkta miokarda i moždanog udara.

celerov sok

Tako nevjerojatno – jedna jednostavna vježba, a toliko je korisna.

Sudeći po tome da je ovaj znanstvenik za života ušao u legendu zbog svog čeličnog zdravlja (a o kojem je počeo brinuti tek kada ga je poslije pedesete na to natjerao srčani udar), nije na odmet isprobati njegovu metodu.

uspesnazena.com