Naravno da možeš. Česte su to teme, ali naravno uvijek ih bude, dok god čovjek ne osjeti unutarnji balans. Nije na odmet uzeti jedan, dva, ma tri dana i u njih uplesti mnogo dobre volje, smijeha, ljepote i svega što nas ispunjava.

atma.hr – 78
Da li to bile ‘sitnice’ od druženja sa prijateljima, obitelji, odlazak u zoološki vrt, šetnje prirodom, upisivanje nekog tečaja, školovanja, da li je to neki novi hobi, smijeh, vicevi, pozitivne misli, djela, volontiranje, par dana u toplicama ili kartanje sa ‘ekipom’. Što god da te ispunjava a dugo si nisi priuštio/la, slobodno uzmi odmak od svakodnevnih stvari, ako te nešto zabrinjava.

Najbolje povezivanje i oslobađanje pozitivnih emocija zapravo se i događa kada radiš ono što voliš, to je nekako jasno. No ima vremena kada si možda ‘ne znamo’ i/ili ‘ne možemo’ priuštiti bolji i ljepši život o kojem sanjamo, maštamo i sl. Dakle s vremena na vrijeme treba se odmaknuti od negativnih misli, priča, ljudi, situacija, vijesti i biti ono što jesi ili što voliš biti. U tom jednom danu u kojem razmišljaš samo o pozitivnim stvarima, okružen si ljudima koji te vole i koje ti voliš, odmakneš se od negativnih misli. Barem taj jedan, dva ili tri dana posvetiš iskazivanju lijepih emocija sebi i svojoj okolini.

atma.hr – 39

Uzmi nekoliko dana, pa ih ispuni sa, puno ljubavi, smijeha i dobre volje i neka putovanje započne. Kao onda kada si bio dijete, kada si stvarno uspio sve zaboraviti loše i počeo/la odmah misliti pozitivno, neumorno, kreativno i djelotvorno. Pročitaj i neku cool knjigu s vremena na vrijeme, zapleši sa svojim klincima, čitaj im priče, nasmijavaj ih, izađi na večeru, s dečkom, mamom, tatom, djedom, bratom, bakom ili prijateljima i samo o vedrijim temama, sa puno smijeha.

Nije na odmet raditi ono što te stvarno ispunjava. Ma kako se ponekad daleko činilo, samo treba napraviti odmak i povezati se sa sobom i ljudima koji su pozitivni i vole. Jedan od prvih koraka je odmak od stvari koje ti zaista ne koriste, a drugi je popunjavanje svog vremena ‘bezvremenskom ljepotom postojanja’.

Svi znamo da na mnogim mjestima na svijetu, situacija zaista nije bajna, niti je tebi današnji ili jučerašnji dan bio po volji. No ‘rasterećenjem’ svog organizma, radiš si veliku uslugu. Mnogo je lakše sa pozitivnim mislima, ‘uvjerenjima’, iskustvima i dr., dobiti ‘vjetar u leđa’ i osjećati se bolje za promjenu.

Svojom ljepotom i kreativnošću, odmakni se od svakodnevnog života, koji ukoliko ‘nije nešto’, kako bi postao bolji. Zaista uzeti nekoliko dana za sebe i raditi ono u čemu istinski uživaš, npr. raditi dreamcatcher-e ili slikati ili pisati, nije loše po nikog, a najmanje po tebe. Samo će ti koristiti!

atma.hr – 78
Sve to može stvoriti nove, ljepše i atraktivnije situacije. Situacije u kojima voliš iskustva od tih nekoliko dana, nabijenih pozitivnom energijom i ljubavlju, pa ti ostanu lijepa sjećanja. Što je veliki plus za početak. Jer tako dobiješ energije, volje i elana za stvaranje još više novih i boljih iskustava, koje ti dugoročno koriste.

Ne treba čekati na veselje u svom životu, ako si na mjestu na svijetu gdje ga možeš sebi stvoriti. Ne treba također ni čekati na odobrenje, da počneš uživati u iskustvima koja te ispunjavaju. Budi ono što jesi, prihvati ljubav u sebe, učini si uslugu i nekoliko dana, prestani razmišljati o poslu, društvenim normama, financijama, izgledu i sl, pa se prepusti ljepotama koje te svakodnevno okružuju, a ne stigneš ih vidjeti.

Prepusti se osjećaju radosti življenja i ‘nahrani’ svoj um, duh i tijelo ljepšim, boljim i kvalitetnijim iskustvima. Makar za početak to trajalo jedan dan, pola dana ili pola tjedna. Jer u onim trenucima u kojima se osjećamo ‘cool’ i lijepo nam je, ubrzo poželimo te trenutke natrag, pa im se tako opet ubrzo možemo vratiti.

atma.hr – 39

Inspiracija počinje sa tobom, tako da ukoliko želiš ljepša i bolja iskustva, jer ti nekako nedostaju. Na njima treba početi raditi. Tako da inspiriraj prvo sebe i uživaj u trenucima koji su tvoji, nadahnuti  tvojom svježinom, kreativnošću, umjetnošću, ma zaista nadahnuti tobom. Počni raditi na sebi već danas i upleti te dane koji su prepuni pozitive u svoju svakodnevicu.

Nera Crnčić

85 MEDICINSKI MEDIJ

MEDICINSKI MEDIJ