Medical photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Hodanje na koljenima se preporučuje svima! Ova vježba nema kontraindikacija. Čak i oni koji imaju bolove u koljenima i zglobovima mogu isprobati ovu efikasnu tehniku. Taoističko hodanje na koljenima posebno pomaže u borbi s bolestima bubrega i jetre te u poboljšanju vida.

atma.hr – 52
Ispostavlja se da koljena vrlo često bole zbog atrofije mišića leđa, nogu, kičme, drugim riječima, bol nastaje kod ljudi koji vode statički život.

Taoističko hodanje na koljenima pomaže u borbi s bolestima bubrega i jetre.

Stvar je u tome da se na jastučićima na koljenima nalaze točke koje je korisno stimulirati kod problema s unutrašnjim organima. Kineska medicina priznaje ovu vježbu kao lijek protiv svih bolesti!

Zaista, ovakav način hodanja, pored drugih fizičkih aktivnosti, ima mnogo prednosti. Za ovu vježbu treba odvajati 15-20 minuta svakodnevno, samo tako rezultat će biti primjetan.

Kako se izvodi vježba:

Obavljajte vježbu na podu, postavljajući ispod koljena meku deku ili jorgan. Krećite se polako, oslanjajući se isključivo na koljena.

Od preopterećenja zglobova koljena, u početku možete osjetiti bol. Kada mišići nogu dovoljno ojačaju, bol će nestati.

Obavljajući ovu vježbu svakodnevno, možete vrlo brzo postići mršavljenje nogu. I ne samo to.

Ova taoistička praksa pomaže čak i u poboljšanju vida, jer se u području tetiva koljena nalaze točke koje odgovaraju za pravilan rad jetre, bubrega i očiju.

Preporučuje se hodanje na koljenima sa zatvorenim očima – učinak će biti još snažniji!

aura.ba

atma.hr – 52