atma.hr – 52
VAGA

Ova djeca teže miru, harmoniji, poštenju i slozi. Druženje i kontakti su im prirodna potreba. To je moguć izvor problema, međutim, ako im se rano objasni kakve su moguće posljedice po mentalno i fizičko zdravlje, veoma je vjerojatno da će shvatiti da su ovi eksperimenti nešto bez čega se može. Odnosi među ljudima ih jako zanimaju, pa neće dopustiti da ih drugi vide u lošem svijetlu.
Dobro je da im se na vrijeme pokažu filmovi o narkomanima, jer kada shvate negativne utjecaje toksičnih supstanci na fizički izgled, bit će manje sklona nezdravim uživanjima. Međutim, sve date informacije i sugestije moraju pošteno sagledati obje strane problema, dok odluka mora biti prepuštena njima samima.

ŠKORPION

Djeca rođena u ovom znaku već od malih nogu pokazuju izuzetnu odlučnost. Ako je pravilno usmjerena i vođena, njihova moćna samokontrola može praktično osigurati da narkotici i druge bolesti ovisnosti nikada neće biti problem. Međutim, za njih općenito vrijedi da se moraju na vrijeme usmjeriti pravilno, inače su sklona ići do samouništenja.
Postoji, također, urođena radoznalost i motivacija za eksperimentima i otkrivanjem nepoznatog, što može droge učiniti privlačnim. Za njih je preporučljivo da svojim očima, na licu mjesta vide kako stvari izgledaju.


Widget not in any sidebars

STRIJELAC

Ova djeca često imaju dobar smisao za humor, vole zabave, ali su sklona pretjerivanju. Zbog toga je kod njih moguća pretjerana popustljivost pa svaki eksperiment s alkoholom i narkoticima može lako odvesti u ovisnost. Počnite im jako rano davati informacije o tome, ali budite direktni i nazovite stvari svojim pravim imenom.
Tipovi Jupitera vrlo često zagrizu više nego što mogu progutati, a rijetko žele to priznati. Interes za filozofiju i visoko obrazovanje može se također pokazati vrlo rano, pa je neophodno podržati njihove napore da se izraze dovitljivo i kreativno na različite konstruktivne načine. Moguće je da će ih zanimati daleka putovanja i civilizacije, zato im omogućite da čitaju putopise i stare mitove i legende, ali ih nemojte ni na što prisiljavati.


Widget not in any sidebars

JARAC

Saturn je vladar ovog znaka, pa ove osobe od malih nogu imaju orijentaciju na posao, status i poštovanje drugih, ali mogu doživjeti mnoge kušnje, razočaranja i padove. Teže da i sebe i druge uzimaju suviše ozbiljno, što ih vodi u razdoblja negativizma, pa čak i potištenosti. Potrebno im je puno podrške i ohrabrenja od drugih, i treba im reći da je put ka pozitivnoj istaknutosti strm i krivudav, ali je vrijedan napora da se njime putuje.
Njihovo obrazovanje treba usmjeravati prema razvijanju i očuvanju pozitivnih mentalnih pogleda i stavova. Ohrabrite ih da sudjeluju u konstruktivnim zabavnim aktivnostima da bi osigurali da neće, u trenucima potištenosti, posegnuti za kemijskim sredstvima da ih izvuku od vlastite zlovolje.

atma.hr – 52
VODENJAK

Potpuno je točna tvrdnja da su osobe rođene u ovom znaku više od drugih sklone da svoj život poprave ili pogoršaju izborom prijatelja i bliskih drugova. To postavlja dodatne odgovornosti za roditelje i one koji su također odgovorni za njih da ih uče kvalitetama diskriminacije kada su prijatelji u pitanju.
Možda će biti potrebno da nadgledaju i savjetuju ih u vezi njihovog izbora. U slučaju da postoji nužan razlog da se savjetuje ograničavanje ili čak prekidanje nekog druženja, morate im dati razumna objašnjenja. Svaka vaša akcija će imati više efekta ako pristupite na mentalan, inteligentan način. Emocionalnim pristupom ćete teže postići suradnju.

RIBE

Ova djeca, pod vladavinom Neptuna, teže da budu kreativna i tajanstvena. Sklona su biti sanjari koji žele vidjeti stvari onakvim kakve bi oni voljeli i realnost nije nešto što uvijek prihvaćaju. Jako su spremna pobjeći od realnosti kada stvari nisu onakve kakvim bi željeli da budu.
Zbog motivacije da stvaraju svijet fantazija, lažna obećanja droga mogu biti privlačna. U svakom slučaju, treba im se obratiti s ljubavlju i tražiti da žive na način kojim neće povrijediti one koji ih vole i od kojih su voljene. Emocionalni apel će dati bolje rezultate nego intelektualan način.

altertv.org